Witam. Ewidentnie przegrałem tylne gniazdo w bagażniku . Przód i środek działa. Nie działa tylko w bagażniku. Lampka działa odziwo.
Bezpiecznik ma numer 42 był przepalony i niestety jak wkładam nowy to w tym samym momencie mi go przepala.
Co zrobić.
[1T1] gniazdo zapalniczki bagażnik wywala bezpiecznik
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: [1T1] gniazdo zapalniczki bagażnik wywala bezpiecznik
Dziwne pytanie. Instalacje pruć od tego tylnego gniazda zapalniczki.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Dziwne to dla mnie jest to że instalacja gdzieś się spaliła bo domyślam się że to masz na myśli.
Nie raz nie dwa wymieniałem już inne bezpieczniki i wszystko było ok. Było jakieś zwarcie, padł bezpiecznik, wymieniłem i wszystko działa.
Przy okazji zapytam.
Wiesz może jak zdemontować to gniazdo? Czuję że to przy samym gniezdzie coś poszło. Było mocno gorące
Nie raz nie dwa wymieniałem już inne bezpieczniki i wszystko było ok. Było jakieś zwarcie, padł bezpiecznik, wymieniłem i wszystko działa.
Przy okazji zapytam.
Wiesz może jak zdemontować to gniazdo? Czuję że to przy samym gniezdzie coś poszło. Było mocno gorące
Pozdrawiam!
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Wiesz kabelki czasem mogą być blisko siebie razem i pod obciążeniem się zaczęło grzać grzać i grzać aż się troszkę jakby zespawaly. Wywaliło bezpiecznik i tak już zostało. Pruj od tej zapalniczki. No chyba że ucuachasz te kable i poprowadzisz nowa parę. Tylko musisz uciąć i tu przy zapalniczce tylnej i tu gdzieś w połowie. Wtedy sprawdzasz czy dalej wywala bezpiecznik. Tniesz puki bezpiecznik wywala.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Żadne prucie auta i rozkręcania połowy bagażnika.
Uwalony wtyk. Nowy w ASO-45 zł. Na jutro będzie.
Nie miałem czasu niestety się w to bawić może i dobrze bo ja bym rozpruł faktycznie pół auta. Pomógł mój serwis Bosch Service. Jutro będą mieli wtyk więc podjadę tylko go włożyć.
Uwalony wtyk. Nowy w ASO-45 zł. Na jutro będzie.
Nie miałem czasu niestety się w to bawić może i dobrze bo ja bym rozpruł faktycznie pół auta. Pomógł mój serwis Bosch Service. Jutro będą mieli wtyk więc podjadę tylko go włożyć.
Pozdrawiam!