Brak ogrzewania
-
- Auto:: touran 2,0 tdi,2012
- Imię:: irek
Brak ogrzewania
Witam i pozdrawiam wszystkich.Jestem pierwszy raz na forum i nie wiem jak tu się poruszać .jeśli zrobiłem coś nie tak to przepraszam.Przeglądam te 24 strony związane z ogrzewaniem i nie znalazłem rozwiązania.Więc mam pytanie.Jestem Irek i tydzień temu kupiłem vw tourana 2,0tdi automat rok 2012 .Ostatnio zauważyłem bo zrobiło się zimno że temperatura silnika 90 st.ogrzewanie ustawione na 26 stopni aleci chlodne nagrzewnica gorąca wlot i wylot .Żadnych błędów. Co może być przyczyną. Pozdrawiam
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 6 razy
Re: Brak ogrzewania
Też miałem wlot i wylot od nagrzewnicy gorący ale okazało się że sama nagrzewnica była gorąca tylko w narożniku reszta zimna---wymiana nagrzewnicy pomogła
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Chociaż Alhamnbra ale identycznie to jest wykonane . Jakieś dupienne te nagrzewnice robią . Ktoś kiedyś zapuścił wymiane płynu G12 i kichairekszary pisze:tourana 2,0tdi automat rok 2012 .Ostatnio zauważyłem bo zrobiło się zimno że temperatura silnika 90 st.ogrzewanie ustawione na 26 stopni a leci chlodne nagrzewnica gorąca wlot i wylot .Żadnych błędów.

- tinware
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 1.6MPI BSE LPG
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
Podłącz VCDSa i sprawdź, czy na sterowniku 08 Auto HVAC nie masz problemu z klapami