Długość AV kabla kamery cofania
- tomek12
- Zaawansowany
- Auto:: TOURAN 2.0TDi CFHC , 1T3
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Długość AV kabla kamery cofania
Witam
Dzisiaj zabrałem się za montaż kamerki cofania(chiński sprzęt )
Podłączyłem wszystko prowizorycznie.
Podłączyłem, sprawdziłem czy działa na samym zapłonie jak i na uruchomionym silniku. Wszystko ok .
Wizualnie kabel AV od kamery do radia wydawał się wystarczająco długi także zabrałem się za demontaż tapicerki i polutowałem kable itd.
Gdy zacząłem układać przewody aby właściwie leżały okazało się ze kabel jest za krotki ma chyba z 5m.
I moje pytanie jakiej dlugosic ma być kabel AV ?
Dzięki
Dzisiaj zabrałem się za montaż kamerki cofania(chiński sprzęt )
Podłączyłem wszystko prowizorycznie.
Podłączyłem, sprawdziłem czy działa na samym zapłonie jak i na uruchomionym silniku. Wszystko ok .
Wizualnie kabel AV od kamery do radia wydawał się wystarczająco długi także zabrałem się za demontaż tapicerki i polutowałem kable itd.
Gdy zacząłem układać przewody aby właściwie leżały okazało się ze kabel jest za krotki ma chyba z 5m.
I moje pytanie jakiej dlugosic ma być kabel AV ?
Dzięki
VCDS i wszystko jasne ;-)
był 1.9TDI BKC a teraz jest 2.0TDI CFHC
-
szczyku
- ____________________

- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Re: Długość AV kabla kamery cofania
Ja w Sharanie przedłużyłem około metra, wiązka także zakupiona w chinach. O dziwo zasilanie starczyło do skrzynki bezpieczników.
- tinware
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 1.6MPI BSE LPG
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
Cześć, wiązka od radia do tablicy rejestracyjnej powinna mieć 7m i 30cm. Pamiętaj, aby zasilić kamerę z dedykowanego złącza zasilania w kostce radia zamiast żarówki wstecznego. Polecam użyć własny kabel koncentryczny i zarobić na niego złącza RCA (te metalowe, nie chińskie plastikowe które co chwila nie łączą). Na kiepskim kablu z chińskiego zestawu możesz widzieć duże zakłócenia z alternatora w obrazie na radio podczas cofania. Ja użyłem tego:
Galeria zdjęć:
Gdybyś potrzebował więcej zdjęć jak robiłem swoje kamery parkowania, mogę wysłać na priv.
-
rafcio606
- Przeglądacz
- Auto:: touran 2003 1.6 16v bag f
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
moja fabryczna kamera od vordona miala 7 m , zabrakło do rejestracji , przedluzylem metr , i sygnal zanikal wiec wywalilem przedluzke i kamere wpakowalem w czarny chokej , i kabla pod listwa az zapas i obraz ladny
- tomek12
- Zaawansowany
A dlaczego zasilić kamerke z dedykowanego złącza radia anizeli podlączenie z np.lampy wstecznego.tinware pisze:Cześć, wiązka od radia do tablicy rejestracyjnej powinna mieć 7m i 30cm. Pamiętaj, aby zasilić kamerę z dedykowanego złącza zasilania w kostce radia zamiast żarówki wstecznego. Polecam użyć własny kabel koncentryczny i zarobić na niego złącza RCA (te metalowe, nie chińskie plastikowe które co chwila nie łączą). Na kiepskim kablu z chińskiego zestawu możesz widzieć duże zakłócenia z alternatora w obrazie na radio podczas cofania. Ja użyłem tego:Galeria zdjęć:Gdybyś potrzebował więcej zdjęć jak robiłem swoje kamery parkowania, mogę wysłać na priv.
Ja zrobiłem taķ że podłaczyłem zasilanie z lampy i wszystko chodzilo jak powinno mimo ze mogłe podłączyc dodatkowo zasilanie z kostki radia.
- tinware
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 1.6MPI BSE LPG
- Imię:: Kamil
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
Po pierwsze diagnoza przepalonej żarówki może wywołać błąd na desce rozdzielczej, po drugie po wyjęciu wstecznego żarówka cofania wyłącza się od razu, a podgląd z kamery cofania wyłącza się z opóźnieniem (więc przez 0.5sek możesz zobaczyć logo z brakiem podłączonej kamery), po trzecie jeśli chińska kamera się zepsuje, pęknie, zaleje podczas mycia na mijni i będzie robiła zwarcie nie będziesz miał też wstecznego. Podłącz zasilanie kamery pod radio.
- tomek12
- Zaawansowany
Spoko dzięki jeśli możesz to podeslij mi na priv. jak to zrobiłeś .tinware pisze:Po pierwsze diagnoza przepalonej żarówki może wywołać błąd na desce rozdzielczej, po drugie po wyjęciu wstecznego żarówka cofania wyłącza się od razu, a podgląd z kamery cofania wyłącza się z opóźnieniem (więc przez 0.5sek możesz zobaczyć logo z brakiem podłączonej kamery), po trzecie jeśli chińska kamera się zepsuje, pęknie, zaleje podczas mycia na mijni i będzie robiła zwarcie nie będziesz miał też wstecznego. Podłącz zasilanie kamery pod radio.
-- N sty 26, 2020 10:13 --
Spoko dzięki jeśli możesz to podeslij mi na priv. jak to zrobiłeś .tinware pisze:Po pierwsze diagnoza przepalonej żarówki może wywołać błąd na desce rozdzielczej, po drugie po wyjęciu wstecznego żarówka cofania wyłącza się od razu, a podgląd z kamery cofania wyłącza się z opóźnieniem (więc przez 0.5sek możesz zobaczyć logo z brakiem podłączonej kamery), po trzecie jeśli chińska kamera się zepsuje, pęknie, zaleje podczas mycia na mijni i będzie robiła zwarcie nie będziesz miał też wstecznego. Podłącz zasilanie kamery pod radio.
- szopenix
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 BKD highline
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
To ja też poproszę jak można bo czekam właśnie na kamerę a mam zamiar podłączyc bezprzewodowo zobaczymy co z tego wyjdzie