Touran do oceny

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz
Auto:: 1.9 BLS Bluemotion 2009
Imię:: Kamil

Touran do oceny

Post autor: kamiloe »

Witam nadal poszukuję touranika a więc do rzeczy http://otomoto.pl/volkswagen-touran-blu ... 93733.html może oglądał ktoś? co to za radio ? mam vin jutro sprawdzę szyba przednia do wymiany + oplaty rezta podobno ideał .. cena do negocjacji no co powiecie?
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: malcolm »

Auto robiło gruubo ponad 50 tys km rocznie wiec było mocno eksploatowane. Tak naprawde powinienes sprawdzic wszystko zaczynajac od zawieszenia po silnik i skrzynie. Ze zdjec trudno cos wywnioskowac. A co do radia to jakis Pioneer. Napewno niefabryczne.
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

z tego co gadałem to niby orginalny przebieg juto się okaże po vinie czy był serwisowany jeżeli do końca to mozna brać chyba a mógł by mi ktoś sprawdzić jakie mial orginalne radio vin wvgzzz1tz9w087026.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 670 razy

Post autor: jeżu »

kamiloe, postaram się jutro
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: QQRYDZA »

200 k na 2009 to nieźle się bujał,ja mam teraz przy 2007 rok 180k,więc po dupie dostał.ciekawe czy nie taxi ;)
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Imię:: Marcin
Podziękował: 1 raz

Post autor: malcolm »

QQRYDZA pisze:200 k na 2009 to nieźle się bujał,ja mam teraz przy 2007 rok 180k,więc po dupie dostał.ciekawe czy nie taxi ;)
QQ ja mam 2006 i 216 tys wiec wypada jakies 30 tyś rocznie. Jak na auto jezdzone na zachodzie to zupełnie normalny przebieg. Ja sam rocznie robie jakies 25 tys na dojazdach do pracy i czasami gdzies za miasto. Ale 200 tys w 4 letnim aucie to juz sporo. Naprawde trzeba bardzo duzo jezdzic wiec taksówka jak najbardziej mozliwa. Trzeba by posprawdzac czy nie ma jakichś śladów po ewentualnym osprzęcie taksówkowym np. w okolicach góry konsoli środkowe i lusterka.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów

kamiloe,

W załączniku PR
Załączniki
BLS.pdf
(70.12 KiB) Pobrany 47 razy
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Mój przy zakupie miał 190tkm a auto z 2008roku. Na taxi to nie wygląda. Normalne auto flotowe. Sprawdź wpisy w książce i przedzwoń do salonu w którym był serwisowany w celu weryfikacji wpisów.
Ostatnio zmieniony śr lip 25, 2012 20:55 przez aki, łącznie zmieniany 1 raz.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

jeżu, wielkie dzięki ale orginalnie to jakie radio było nie bardzo z tego rozumię najprawdopodobniej w sobotę jadę zmierze czujnikiem lakieru jak wszystko ok to chyba wezmę go co by wartało sprawdzić? jeszcze czytałem poradnik przed kupnem ;)
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

przecież temat o tym Touranie juz był? to jeszcze nie jezdziłes go oglądac?
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów

kamiloe pisze:ale orginalnie to jakie radio było
RCD310 pisze Ci w kodach wyposażenia... 8) 8AE
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

nie pojechałem wtedy bo trafił się inny ale juz zostal sprzedany więc tego jadę oglądać chyba w sobotę a to radio wygląda na fajnie ciekawe czego ktoś zmienił
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

kamiloe pisze:jeżu, wielkie dzięki ale orginalnie to jakie radio było nie bardzo z tego rozumię najprawdopodobniej w sobotę jadę zmierze czujnikiem lakieru jak wszystko ok to chyba wezmę go co by wartało sprawdzić? jeszcze czytałem poradnik przed kupnem ;)
Czujnikiem przejedz też słupki nie tylko karoserię, w środku obejrzyj dokładnie siedzenia jak tylko siedzenie kierowcy będzie wskazywało ślady zużycia a reszta jak nówki to znaczy, że autem jedził przedstawiciel handlowy. Porównaj kody z szyb itp. Co do przekręcania liczników to i tak prawdy się nie dowiesz.
Jest na forum link do Superwizjera w TVN24, gdzie by zalegalizować przebieg wystarczy z nową książką serwisową zgłosić się do ASO w DE i poprosić o np wymianę klocków czy paska koszt nieduży a serwisant spisze z licznika kilometraż i wpisze w kompa.
Chyba, że powiesz sprzedającemu, że bierzesz i niech Ci pokaże orginalną książkę i prawdziwy przebieg o ile cofnięty - warto spróbować. Będziesz przynajmniej wiedział o rzeczywistym przebiegu i co musisz zrobić.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
kamiloe
Przeglądacz

serwisowany do końca sprawdzone jest ;) zostaje aby czy nie bity jak nie to może w niedziele zawita on u mnie w garażu ;) a z tym radiem jak wszystko bd chodzilo to chyba ok bo bylo zmieniane podajze
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

kamiloe pisze:serwisowany do końca sprawdzone jest ;) zostaje aby czy nie bity jak nie to może w niedziele zawita on u mnie w garażu ;) a z tym radiem jak wszystko bd chodzilo to chyba ok bo bylo zmieniane podajze
Jeżeli jesteś pewny, że serwisowany to pozostaje Ci zwrócić uwagę na łączenia elementów blacharskich, chodzi mi o równe i takie same odstępy. Co do radia może poprzedni właściciel miał np RCD 310 i zamienił na jakiś bajer. Zobacz i sprawdź stan opon czy nie są z tych najtańszych. A najlepiej obejrzyj do końca http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 07219.html
Parę istotnych porad przydatnych przy zakupie.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ