Witam nadal poszukuję touranika a więc do rzeczy http://otomoto.pl/volkswagen-touran-blu ... 93733.html może oglądał ktoś? co to za radio ? mam vin jutro sprawdzę szyba przednia do wymiany + oplaty rezta podobno ideał .. cena do negocjacji no co powiecie?
Auto robiło gruubo ponad 50 tys km rocznie wiec było mocno eksploatowane. Tak naprawde powinienes sprawdzic wszystko zaczynajac od zawieszenia po silnik i skrzynie. Ze zdjec trudno cos wywnioskowac. A co do radia to jakis Pioneer. Napewno niefabryczne.
z tego co gadałem to niby orginalny przebieg juto się okaże po vinie czy był serwisowany jeżeli do końca to mozna brać chyba a mógł by mi ktoś sprawdzić jakie mial orginalne radio vin wvgzzz1tz9w087026.
QQRYDZA pisze:200 k na 2009 to nieźle się bujał,ja mam teraz przy 2007 rok 180k,więc po dupie dostał.ciekawe czy nie taxi
QQ ja mam 2006 i 216 tys wiec wypada jakies 30 tyś rocznie. Jak na auto jezdzone na zachodzie to zupełnie normalny przebieg. Ja sam rocznie robie jakies 25 tys na dojazdach do pracy i czasami gdzies za miasto. Ale 200 tys w 4 letnim aucie to juz sporo. Naprawde trzeba bardzo duzo jezdzic wiec taksówka jak najbardziej mozliwa. Trzeba by posprawdzac czy nie ma jakichś śladów po ewentualnym osprzęcie taksówkowym np. w okolicach góry konsoli środkowe i lusterka.
Mój przy zakupie miał 190tkm a auto z 2008roku. Na taxi to nie wygląda. Normalne auto flotowe. Sprawdź wpisy w książce i przedzwoń do salonu w którym był serwisowany w celu weryfikacji wpisów.
Ostatnio zmieniony śr lip 25, 2012 20:55 przez aki, łącznie zmieniany 1 raz.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
jeżu, wielkie dzięki ale orginalnie to jakie radio było nie bardzo z tego rozumię najprawdopodobniej w sobotę jadę zmierze czujnikiem lakieru jak wszystko ok to chyba wezmę go co by wartało sprawdzić? jeszcze czytałem poradnik przed kupnem
nie pojechałem wtedy bo trafił się inny ale juz zostal sprzedany więc tego jadę oglądać chyba w sobotę a to radio wygląda na fajnie ciekawe czego ktoś zmienił
kamiloe pisze:jeżu, wielkie dzięki ale orginalnie to jakie radio było nie bardzo z tego rozumię najprawdopodobniej w sobotę jadę zmierze czujnikiem lakieru jak wszystko ok to chyba wezmę go co by wartało sprawdzić? jeszcze czytałem poradnik przed kupnem
Czujnikiem przejedz też słupki nie tylko karoserię, w środku obejrzyj dokładnie siedzenia jak tylko siedzenie kierowcy będzie wskazywało ślady zużycia a reszta jak nówki to znaczy, że autem jedził przedstawiciel handlowy. Porównaj kody z szyb itp. Co do przekręcania liczników to i tak prawdy się nie dowiesz.
Jest na forum link do Superwizjera w TVN24, gdzie by zalegalizować przebieg wystarczy z nową książką serwisową zgłosić się do ASO w DE i poprosić o np wymianę klocków czy paska koszt nieduży a serwisant spisze z licznika kilometraż i wpisze w kompa.
Chyba, że powiesz sprzedającemu, że bierzesz i niech Ci pokaże orginalną książkę i prawdziwy przebieg o ile cofnięty - warto spróbować. Będziesz przynajmniej wiedział o rzeczywistym przebiegu i co musisz zrobić.
serwisowany do końca sprawdzone jest zostaje aby czy nie bity jak nie to może w niedziele zawita on u mnie w garażu a z tym radiem jak wszystko bd chodzilo to chyba ok bo bylo zmieniane podajze
kamiloe pisze:serwisowany do końca sprawdzone jest zostaje aby czy nie bity jak nie to może w niedziele zawita on u mnie w garażu a z tym radiem jak wszystko bd chodzilo to chyba ok bo bylo zmieniane podajze
Jeżeli jesteś pewny, że serwisowany to pozostaje Ci zwrócić uwagę na łączenia elementów blacharskich, chodzi mi o równe i takie same odstępy. Co do radia może poprzedni właściciel miał np RCD 310 i zamienił na jakiś bajer. Zobacz i sprawdź stan opon czy nie są z tych najtańszych. A najlepiej obejrzyj do końca http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 07219.html
Parę istotnych porad przydatnych przy zakupie.