3 rząd siedzeń 2015- w wersji 5os.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
koltic
Auto:: VW Touran 2017 2.0 TDI
Imię:: Jakub
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

3 rząd siedzeń 2015- w wersji 5os.

Post autor: koltic »

Witam,
Mam Tourana 2017r. 5 osobowego i chciałbym zamontować w nim 3 rząd siedzeń. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi doradzić co musiałbym wymienić- jakie części oraz jaki to mniej więcej koszt? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Re: 3 rząd siedzeń 2015- w wersji 5os.

Post autor: Dziadek13 »

A jaka ilość miejsc jest w dowodzie rejestracyjnym,bo tu może być problem z policją.
A reszty info wystarczyło poszukać na forum np viewtopic.php?f=24&t=6621
koltic
Auto:: VW Touran 2017 2.0 TDI
Imię:: Jakub
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: koltic »

Dziadek13 pisze:A jaka ilość miejsc jest w dowodzie rejestracyjnym,bo tu może być problem z policją.
A reszty info wystarczyło poszukać na forum np viewtopic.php?f=24&t=6621
Dziękuję za odpowiedź. Dzwoniłem do ASO VW i mówili mi, że nie ma możliwości takiej przeróbki zrobić. Gdzieś wyczytałem, że możliwa jest taka przeróbka, ale przez firmę, która w działalności ma PKD 45.20.Z. Później z dowodem (lub zaświadczeniem) przeróbki/adaptacji nadwozia do wersji 7os. jedziemy na stację diagnostyczną. Tam sprawdzają czy wszystko jest ok. Jak jest w porządku, to z ich kwitem udajemy się do wydziału komunikacji i tam w dowodzie wpisują wersja 7os. Przejrzałem podesłany link z przeróbki tourana z tym zę jest tam z wersji 7 na 5. Poza tym jest to model 2006r., a ja mam 2017 (model 2015-) i wiadomo producenci unowocześniają swoje auta. Dlatego nie wiem czy w aucie jest możliwość adaptacji z 5 na 7os. Jak pisałem wyżej w aso nie ma- ale myślę ze ich odpowiedź była chyba z wygody :/ .

-- Cz sie 20, 2020 21:39 --

[quote} Jak pisałem wyżej w aso nie ma- ale myślę ze ich odpowiedź była chyba z wygody :/ .[/quote]
Oczywiście mam tu na myśli montaż przez aso ;)
RafRoo
Początkujący
Auto:: 5TA
Imię:: Rafał
Podziękował: 20 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: RafRoo »

chętnie podepnę się pod wątek, czy ktoś przechodził drogę dodania trzeciego rzędu foteli w Touranie III czyli tym od 2015 r. w górę.
Z tego co wiem w aucie jest już dużo elektroniki, oraz same pasy są umieszczone w słupku wiec i boczki do wymiany itp. itd. czy do samych pasów i foteli w trzecim rzędzie też nie idą jakieś wiązki kabli np. od czujnika zapiętych pasów?

-- Cz lis 19, 2020 22:39 --

tu jest ciekawy zestaw, ale brak pasów i boczków pod pasy....
https://www.olx.pl/oferta/siedzenia-fot ... DjnM0.html
ODPOWIEDZ