Po naciśnięciu manetki do góry załączają się przednie wycieraczki oraz załącza się tylna wycieraczka ale nie spryskuje przedniej szyby . Co za durny objaw przecież to absurd. pozostałe wszystkie funkcje manetki działają wraz z spryskiwaczem na tył wycieraczki. kiedyś mi się to już zdarzyło ale się samo naprawiło. coś da się z tym zrobić?
po dokładnym sprawdzeniu manetka w górę- nie załączają się przednie wycieraczki ani nie słychać pompki spryskiwacza a jedynie na chwile włącza się tylna i to pomimo że nie jest włączony wsteczny bieg bo chyba to ma tez znaczenie. a wiec zapchane przewody odpadaja, Myslę ze to manetka tylko czemu słychać styki przekaźnika gdy manetka w gore i po co tylna wycieraczka sia załącza? .można wymienić samą manetkę nie ściągając kierownicy itd?
spryskiwacz przedniej szyby nie działa
-
darotouran
- Auto:: 1,9 2007
- Imię:: Darek
spryskiwacz przedniej szyby nie działa
Ostatnio zmieniony wt gru 01, 2020 20:44 przez darotouran, łącznie zmieniany 1 raz.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Re: spryskiwacz przedniej szyby nie działa
... jasne, a jesli dysze zapchane lub przewód pekniety ? to jaki mam byc objaw ?darotouran pisze: Co za durny objaw przecież to absurd
... sprawdziłes chociaż ?
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Trzeba kiere, ściągać. Problem manetek dobrze znany. Ja bym jeszcze wczesniej sprawdził silniczek w pompce i węże tak jak pisze yox. Wąż często pęka na zawiasie maski. Jak wszystko będzie ok to manetka. Posłuchaj też styków w przekaźniku, czy klika raz czy wiecej, co mogło by oznaczać że włącza i od razu wyłącza.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Będzie ... ?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 701 razy
Cofasz sie.....Bzyku pisze:Trzeba kiere, ściągać. Problem manetek dobrze znany. Ja bym jeszcze wczesniej sprawdził silniczek w pompce i węże tak jak pisze yox. Wąż często pęka na zawiasie maski. Jak wszystko będzie ok to manetka. Posłuchaj też styków w przekaźniku, czy klika raz czy wiecej, co mogło by oznaczać że włącza i od razu wyłącza.
Bloki pomiarowe, test elementów wykonwaczych...
Po co to rozbierac w ciemno.....
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Jak ktos ma kabelek to jasnespacewalker pisze:Cofasz sie.....Bzyku pisze:Trzeba kiere, ściągać. Problem manetek dobrze znany. Ja bym jeszcze wczesniej sprawdził silniczek w pompce i węże tak jak pisze yox. Wąż często pęka na zawiasie maski. Jak wszystko będzie ok to manetka. Posłuchaj też styków w przekaźniku, czy klika raz czy wiecej, co mogło by oznaczać że włącza i od razu wyłącza.
Bloki pomiarowe, test elementów wykonwaczych...
Po co to rozbierac w ciemno.....
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Będzie ... ?
Będzie ... ?