Kontrolka kierownicy i kontrolka silnika
Kontrolka kierownicy i kontrolka silnika
Tak wiec mam taki problem zapalam samochod i na desce zwieci mi sie kontrolka kierownicy na żółto tylko że oona nie swieci sie takim mocnym światlem tylko jak by przyciemniona zapinam pasy kontrolka gasnie no i podczas jazdy gdy właczm kierunek w prawo miga razem z kierunkiem kontrolka kierownicy na żółto ( tak nie pełnym swiatłem tak przyciemniona) a jak włączm kierunek w lewo tak samo miga kontrolka czeka silnika . Kierunek sie wyłącz i kontrolki nie migaja . Błedów żadnych nie ma, wspomaganie kierownicy chodz normalnie. Co może być ? Miał ktos takie przypadłości?. Proszę o pomoc.
Re: Kontrolka kierownicy i kontrolka silnika
Dzieki sprawdze postaram sie jutro podczas jazdy podpiac kompa i sprawdzic ładowanieDziadek13 pisze:Sprawdź ładowanie podczas jazdy.
-
zibi1961
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
- Imię:: Zbigniew
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kiedyś w fordzie tak miałem i nasilało się to gdy było wilgotno .Elektryk miał taką teorię że to w sterowniku ścieżki są zaśniedziałe lub (i) obudowa sterownika nieszczelna i dostaje się tam wilgoć .Zalecał otworzenie obudowy ,popsikanie preparatem do czyszczenia i usuwania wilgoci, uszczelnienie lub wymiana sterownika .Blisko biegnące ścieżki na płytce tak na siebie reagują . Ale to w starym fordzie escorcie było .
Srwadze terz miernikie . podpielem kompa. I podczas jazdy ladowanie wachalo sie spoczatku 14,00 a 14,50 potem nachwile spadlo pare razy na 13,00 i 12,00 i na chwile wzroslo 14,80 a 15,10 te wzrosty i spadki były chwilowe.wesol pisze:To miernikiem się sprawdza.
Co do tegozibi1961 pisze:Kiedyś w fordzie tak miałem i nasilało się to gdy było wilgotno .Elektryk miał taką teorię że to w sterowniku ścieżki są zaśniedziałe lub (i) obudowa sterownika nieszczelna i dostaje się tam wilgoć .Zalecał otworzenie obudowy ,popsikanie preparatem do czyszczenia i usuwania wilgoci, uszczelnienie lub wymiana sterownika .Blisko biegnące ścieżki na płytce tak na siebie reagują . Ale to w starym fordzie escorcie było .
sterownika to podejrzewam pid kierownica jest czujnik kata skretu kola i siedzi tam jakis sterownik ciekawe czy to nie on mi szfankuje.
Ostatnio zmieniony pt gru 25, 2020 23:02 przez Lorak 83, łącznie zmieniany 1 raz.
-
RNS
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 tdi
- Imię:: Max
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
"Srwadze terz miernikie podpielem spoczatku So do tefo strownika" - Co to za język jest? Tosz to szok!!!
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
Daj jeszcze "wachalo....nachwilę".RNS pisze:"Srwadze terz miernikie podpielem spoczatku So do tefo strownika" - Co to za język jest? Tosz to szok!!!
To jest dział Hyde Park?
Zmieńcie tytuł na "znajdz byki"....
Spoko nie zauważyłem slownik poprawiał i nie zauważyłemspacewalker pisze:Daj jeszcze "wachalo....nachwilę".RNS pisze:"Srwadze terz miernikie podpielem spoczatku So do tefo strownika" - Co to za język jest? Tosz to szok!!!
To jest dział Hyde Park?
Zmieńcie tytuł na "znajdz byki"....
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
A to już po poprawkach jest? A to przepraszamy.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Miernikiem sprawdzałem i jest dobrze, są drobne wachania 13.90 a 14.45
Tak wachania ładowania czyli jest spadek ładowania i za chwile wzrastawesol pisze:Lorak 83 pisze: wachania
-- Śr gru 30, 2020 23:14 --
Tak wachania ładowania czyli jest spadek ładowania i za chwile wzrastawesol pisze:Lorak 83 pisze: wachania
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Wesol miał raczej na myśli "Słownik Języka Polskiego" - wahania a nie wachania
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3