Touran 5T1 - składanie lusterek

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
johny_walker
Kandydat
Auto:: Touran 2015, 1.6D
Imię:: Janusz

Touran 5T1 - składanie lusterek

Post autor: johny_walker »

Może się spotkaliście.
Na gałce w drzwiach mam tylko ustawianie lusterek i podgrzewanie. Nie wiem jak się je składa. Ręcznie też nie chcą pozwolić :)
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 118 razy
Otrzymał podziękowań: 700 razy

Re: Touran 5T1 - składanie lusterek

Post autor: spacewalker »

johny_walker pisze:Może się spotkaliście.
Na gałce w drzwiach mam tylko ustawianie lusterek i podgrzewanie. Nie wiem jak się je składa. Ręcznie też nie chcą pozwolić :)
Pchniesz mocniej i sie zlożą.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Zastały się jak umnie. Raczej złamie je a nie złoże. Chyba nikt nigdy ich nie składał. Rozbierałem osłony i psikalem ale mało 8ch nie wyrwało z drzwi.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów

wesol pisze:Zastały się jak umnie. Raczej złamie je a nie złoże. Chyba nikt nigdy ich nie składał. Rozbierałem osłony i psikalem ale mało 8ch nie wyrwało z drzwi.
Opel to nie touran.
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

Tak bo ty wiesz jak jest w moich touranach. W 1t2 składam jedną ręką. W szarym 1t3 też złoże ale w niebieskim 1t3 nie mogę za diabła złożyć a oba lusterka rozebrałem na części. Aku tam tak się utlenilo że jak zespawane. Nie jest mi to do niczego potrzebne więc by nie połamać czego zostawiłem i tyle. Przy domu mam dwa garaże i jeden długi podjazd. Przy drugim domu co go kończymy jeszcze to mam garaż jeden ale duży bo 7m na 4.5 w środku więc i tam mi nie potrzebne to będzie. Dlatego jak już ktoś tu temat taki poruszył to pisałem że umnie chyba się nie składają wcale i obiecałem że tam zerkne do środka. Niestety są tak zafajdane że nie do ruszenia.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów

wesol pisze:Tak bo ty wiesz jak jest w moich touranach. W 1t2 składam jedną ręką. W szarym 1t3 też złoże ale w niebieskim 1t3 nie mogę za diabła złożyć a oba lusterka rozebrałem na części. Aku tam tak się utlenilo że jak zespawane. Nie jest mi to do niczego potrzebne więc by nie połamać czego zostawiłem i tyle. Przy domu mam dwa garaże i jeden długi podjazd. Przy drugim domu co go kończymy jeszcze to mam garaż jeden ale duży bo 7m na 4.5 w środku więc i tam mi nie potrzebne to będzie. Dlatego jak już ktoś tu temat taki poruszył to pisałem że umnie chyba się nie składają wcale i obiecałem że tam zerkne do środka. Niestety są tak zafajdane że nie do ruszenia.
Ty chyba znasz wszystkie samochody swiata, co Ty masz ...autostrade przez swój garaż?
Twoje 10-15 letnie lusterka.....to nie jego 6 letnie lusterka.
Inna budowa, inna generacja, nie to co opel, wiem, tam od 20 lat to samo robią
ODPOWIEDZ