Dzień dobry,
Zaczynam bardzo mocno rozwažać zagazowanie mojego 1.6mpi. Tyle, że mam wersję 7 miejsc i brak koła zapasowego. Trzeci rząd jest od kilku lat zupełnie nie używany, i raczej już nigdy nie będzie. Zdemontowałem wczoraj skrzynkę na kompresor, i wytłoczka w karoserii na koło zapasowe jest, ale zakryta stalowym profilem podpierającym dwa nieszczęsne stołki, bez demontażu tego butli nie wcisnę choćby nie wiem co. Czytałem wątki o przerabianiu na 7 miejsc i zastanawiam się, czy tak samo skompliowane to jest w drugą stronę, szczególnie prawnie. Graty można znależć na aledrogo, tylko czy nikt się później nie przyczepi, że pasy są, a foteli nie ma? Czy trzeba to zgłaszać? Samochód u mnie na dożywociu, bo kierownica nie tam, gdzie trzeba, więc odsprzedaż nie stanowi dodatkowego problemu na przyszłość.
Przeróbka 7 osób na 5 ew. montaż gazu w koło zapasowe
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Przeróbka 7 osób na 5 ew. montaż gazu w koło zapasowe
na przegladzie musi wszystko byc na miejscu. a jak przerabiasz czy to z 7 na 5 czy z 5 na 7 to musi byc zmiana w dowodzie wykonana.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Auto:: Touran 1.9 2005
- Imię:: Grzesiek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Z 7 na 5 diagnosta podpisze bez problemu i zmieni w dowodzie. Z 5 na 7 sprawa ciężka do załatwienia formalnie, pomimo że wcześniej był 7. Częsty temat na grupie laweciarzy i busiarzy. Nie wiem czym to spowodowane jest ale zmniejszyć liczbę siedzeń formalnie bez problemu, zwiększyć już jest problem pomimo że wcześniej bus miał taką ilość siedzeń.
-
- Początkujący
- Auto:: 1T2, 1.6 BSE, pb95+lpg
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ok, o to mi chodziło. Auto jutro jedzie na montaż gazu i dwa krzesełka wraz z belką wzmacniającą będą do wzięcia. N8e wiem, na ile zdemontują pasy, plastików nie planuję wymieniać