Analiza logów Touran 1.9 AVQ
-
kilmicz
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,9 tdi,AVQ,2004
- Imię:: Wiktor
Analiza logów Touran 1.9 AVQ
Proszę o analizę logów. Mam problem z interpretacją wskazań w bloku 11.
-
kilmicz
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,9 tdi,AVQ,2004
- Imię:: Wiktor
Robiłem logi pierwszy raz i chciałem sprawdzić czy wszystko jest ok. Wcześniej jeździłem samochodami z silnikami benzynowymi. To mój pierwszy diesel więc uczę się i poznaję ten silnik. Analizując logi w bloku 11 w BS zauważyłem, że w 4 kolumnie w pozycji OFF mam wartość 10 a powinno być 0. Dlatego poprosiłem o jakieś sugestie do moich logów.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w Touranie (silnik AVQ) jest zawór N75. W etce nie mogę go znaleźć. Jeżeli jest to proszę o numer katalogowy.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w Touranie (silnik AVQ) jest zawór N75. W etce nie mogę go znaleźć. Jeżeli jest to proszę o numer katalogowy.
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Nie ma typowego pojedynczego zaworka. W tym silniku zaworek ograniczający ciśnienie jest zawarty w bloku zaworów elektromagnetycznych o nr 6Q0906625kilmicz pisze:Czy w Touranie (silnik AVQ) jest zawór N75. W etce nie mogę go znaleźć. Jeżeli jest to proszę o numer katalogowy.
Ja też mam 10 i to jest wartość prawidłowa...kilmicz pisze:Analizując logi w bloku 11 w BS zauważyłem, że w 4 kolumnie w pozycji OFF mam wartość 10 a powinno być 0.