Witam serdecznie,
Po przeszło 6 dniowej walce na forum niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie mianowicie chciałbym wymienić filtr paliwa w vw Touranie 2016 1.4tsi, spotkałem się już z różnymi opiniami na ten temat ze się ,,tego nie robi” nie ma takiej potrzeby itp. z tego co się dowiedziałem powyższy filtr jest umiejscowiony w zbiorniku paliwa, i trzeba wyciągnąć pompę paliwowa w której się on znajduje. Trzepalem internety i w tym Turanie 2016 niestety nie wiem gdzie się on znajduje. Panowie jakie jest wasze zdanie nt. Tej wymiany wymieniacie czy raczej tak niekoniecznie, może ktoś z Was ma foto jak to ogarnąć.
Z pozdrowieniami,
Wymiana filtru paliwa benzyna Tsi
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Re: Wymiana filtru oliwa benzyna
Serwisówka pisze ze filtr paliwa jest zintegrowany z całym zespołem dostarczania paliwa i nie jest możliwa jego sama wymiana. Więc albo wymieniasz całość albo zostawiasz jak jest i zapominasz że masz coś takiego jak filtr paliwa. Zresztą w większości nowoczesnych silnikach na Pb (nie tylko Vag) filtry paliwa nie występują jako osobna puszka czy wkład i rolę "filtra" spełnia np pompa paliwowa z sitkiem itp. Wystarczy tylko dobrej jakości paliwo i jazda.....
https://drive.google.com/file/d/1azqJ-Z ... sp=sharing

- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Wymiana filtru paliwa benzyna Tsi
Od biedy można sobie jakiś własny na wężu jakikolwiek założyć. Ja np w dieslu mam mały na powrocie to przynajmniej będę widział że pompa opiekuje.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC