Czy może udało się komuś dezaktywować systemu SS w nowszych VW takich od 2019r. (bo nie znalazłem rozwiązania na forum). Kiedyś, przez VCDS, zmieniłem zakres temperatur i był spokój. Teraz zakresu temperatur nie można zmienić (nieaktywne) a napięcie też można ustawić tylko na 12.1V, ale to nie rozwiązuje problemu. Znalazłem jeszcze dwa miejsca gdzie można dezaktywować SS, ale system wraca później do pierwotnych ustawień.
Jest też opcja zainstalowania modułu, który zmienia funkcje przycisku SS, może ktoś to robił i może podzielić się doświadczeniami?
Jestem ciekawy czy komuś udało się wyłączyć to dziadostwo.
System Start Stop dezaktywacja w nowszych VW
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: System Start Stop dezaktywacja w nowszych VW
Niestety w cayc tylko softowo lub ten bajer podpinanynpod przycisk SS. Nie da się vcds'em.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
Cyfrus
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3, 1.6BMT, CAYC, 2012
- Imię:: Darek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
W starszym Touranie faktycznie bez problemu można było to oszukać przez zmianę zakresów. np. temperatur. W nowych VW nie ma takiej możliwości, ale może ktoś na coś wpadnie. Myślę że się da tylko trzeba wiedzieć jak 
Był 1T1 1.9TDI BKC jest 1T3 1.6TDI BMT DSG
- wesol
- Władca postów
Nie ma jak w tym silniku. Mam dwa dakie tourana i w obu sofrltowo wyłączyłem. Oczywiście odpiecie wtyczki na kłamie minusowej też zaradzi na to ale zakłóca też ładowanie akumulatora.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
Cyfrus
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3, 1.6BMT, CAYC, 2012
- Imię:: Darek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
A powiesz coś więcej o wyłączeniu softowym? Jak to zrobić, kto może to zrobić, co jest potrzebne?wesol pisze:Nie ma jak w tym silniku. Mam dwa dakie tourana i w obu sofrltowo wyłączyłem. Oczywiście odpiecie wtyczki na kłamie minusowej też zaradzi na to ale zakłóca też ładowanie akumulatora.
Był 1T1 1.9TDI BKC jest 1T3 1.6TDI BMT DSG
- wesol
- Władca postów
U tunera. Przy okazji tuningu wyłączyłem SS ,ściągnalem postojowa blokadę obr na postoju do celów diagnostycznych oraz wyłączyłem egr. Auto odżyło bo egr robi tylko problemy. Dpf się lepiej wypala, a SS nie denerwuje w lato.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC