Duże spalanie i szarpanie samochodem przy 2.5 tys obrotów

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.
Aro862
Auto:: Touran 2.0 tdi bmm 2006r.
Imię:: Arek

Duże spalanie i szarpanie samochodem przy 2.5 tys obrotów

Post autor: Aro862 »

Witam wszystkich. Potrzebna pomoc z autkiem pacjent vw touran 2.0tdi bmm z 2006r. automat dsg. W skrócie auto od jakiegoś czasu zaczęło się dziwnie zachowywać pojechałem do mechanika który stwierdził uszkodzone kolo dwumasowe w warsztacie w którym wymienili mi kolo stwierdzili ze szypie się turbina. Auto wstawione na regenerację turbiny. Podczas regeneracji turbiny została postawiona diagnoza ze wytarte są szklanki i waleek rozrzadu. I został wskazany warsztat gdzie zajmują się takimi rzeczami. Znowu auto odstawione wymienione walki szklanki uszczelnienia na wtryskach . Jak w końcu odebrałem auto to zaczęło zapychać dpf który teraz jest przebity i wyłączony programowo.oddalem wtryski do regeneracji. I w aucie nadal jest problem z wysokim spalaniem przed naprawami na postoju przy wyłączonych odbiornikach elektrycznych komputer wskazywał spalanie 0.8 l/h teraz pokazuje 1.8 l/h podczas dynamicznej jazdy autem szarpie jak by go odcinało. Komputerowo żadnych błędów i wszystkie parametry w prawidłowych wartościach. Proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny takiego zachowania auta
ODPOWIEDZ