Cześć,
bardzo przepraszam, że dopiero co dołączyłem i już marudzę.
Mam problem z moim touranem (niech go szlag jasny trafi) założyłem nowy temat w dziale "silnik" - bo szarpie i nie pali na jeden cylinder - tak przynajmniej wynika z jednego błędu.....
Kolega Wesol zwrócił mi uwagę, że jest regulamin i dział z błędami......
No więc czytam na głównej stronie gdzie jest "jak byk" - "dział"
i są działy od "Powitalni" aż do "zlot".
Żaden z nazwy ani z opisu nie jest przeznaczony dla "błędów" - tak jak zwrócił mi Wesol.
Gdzieś natrafiłem na TEMAT który jest totalnym tasiemcem - setki stron/tysiące postów (przesadzam) - ale w tym temacie dodawane są nowe problemy - nie wiadomo kto komu odpisuje i co zostało rozwiązane....... (koszmar).
To tutaj mnie odesłał Wesol?????
Bo jeśli TAK - to ja WNIOSKUJĘ żeby założyć DZIAŁ (pomiędzy powitalnią, a zlotem) na pytania takie (ze skanami)..... wtedy będzie wiadomo - kto komu odpisuje oraz czy pomoc "pomogła" - bo tematy będą zamykane.
I co najważniejsze - wyszukiwanie będzie łatwiejsze, a tak nawet jak się znajdzie coś interesującego to trzeba czytać wszystko jak leci - domyślając się czy post dotyczy tego konkretnego przypadku.
Powyższe nie jest pieniactwem tylko sugestią "żeby było lepiej".
Będę wdzięczny za podpowiedź - gdzie mam umieścić swój post......
Dziękuję!
Opisy działów/dział z błędami
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Re: Opisy działów/dział z błędami
Tak do tego tasiemca masz się podpiąć. Takie tu są zasady.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Kandydat
- Auto:: 1.6 2004
- Imię:: mysi0r
Jasne - rozumiem.
Napisałem tutaj - ponieważ mam nadzieję, że "dysydenci" forum zastanowią się nad sensem istnienia takiego tasiemca........
Popatrz - zawsze tak jest, że tematy (pytania) się powtarzają.
W tym wypadku powtarzają się błędy.
Nawet jak wyszukam w tym tasiemcu błąd który wystąpił u mnie - to zalezienie odpowiedzi jest bardzo pracochłonne.
Podpowiedź może znajdować się np. kilkanaście postów "niżej" - zupełnie na innej stronie.....
Poza tym - taka hipotetyczna sytuacja.......
Tak jak w moim przypadku - szarpie - nie pali jeden cylinder - zaczynam temat w dziale silnik (bez skanu). Ktoś mi coś podpowie - ja sprawdzę.
Wymiana myśli - ogólnie jest chęć pomocy - są podpowiedzi....
I teraz co - nie mogę wkleić skanu? Np. w 8 odpowiedzi?
Wtedy też zwrócisz uwagę, że nie ten dział?
Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.
Ja rozumiem, że są regulaminy i zasady, ale jak są merytoryczne przesłanki to trzeba je zmieniać (te regulaminy i zasady)......
Mam też nadzieję, że powyższe jest dla Was głosem merytorycznym i sensownym i się ZASTANOWICIE nad tym by zmienić zasady....
Pozdrawiam
R.
ps. tymczasem szanując ISTNIEJĄCE zasady napiszę mój post w tasiemcu.. A Ty jeśli masz możliwość usuń mój temat z działu silnik.....
Napisałem tutaj - ponieważ mam nadzieję, że "dysydenci" forum zastanowią się nad sensem istnienia takiego tasiemca........
Popatrz - zawsze tak jest, że tematy (pytania) się powtarzają.
W tym wypadku powtarzają się błędy.
Nawet jak wyszukam w tym tasiemcu błąd który wystąpił u mnie - to zalezienie odpowiedzi jest bardzo pracochłonne.
Podpowiedź może znajdować się np. kilkanaście postów "niżej" - zupełnie na innej stronie.....
Poza tym - taka hipotetyczna sytuacja.......
Tak jak w moim przypadku - szarpie - nie pali jeden cylinder - zaczynam temat w dziale silnik (bez skanu). Ktoś mi coś podpowie - ja sprawdzę.
Wymiana myśli - ogólnie jest chęć pomocy - są podpowiedzi....
I teraz co - nie mogę wkleić skanu? Np. w 8 odpowiedzi?
Wtedy też zwrócisz uwagę, że nie ten dział?
Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.
Ja rozumiem, że są regulaminy i zasady, ale jak są merytoryczne przesłanki to trzeba je zmieniać (te regulaminy i zasady)......
Mam też nadzieję, że powyższe jest dla Was głosem merytorycznym i sensownym i się ZASTANOWICIE nad tym by zmienić zasady....
Pozdrawiam
R.
ps. tymczasem szanując ISTNIEJĄCE zasady napiszę mój post w tasiemcu.. A Ty jeśli masz możliwość usuń mój temat z działu silnik.....
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Była jyz o tym dyskusja parę lat temu. Zostało tak jak jest. Trzymamy się zasad i regulaminu.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC