Nowy sposób na kradzież auta
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Nowy sposób na kradzież auta
Dzisiaj w Faktach TVN pojawił się następujący materiał - wideo poniżej.
Ostrzeżenie dla kierowców przed pomysłowymi złodziejami, którzy blokują zamykanie samochodów pilotem. Kierowca myśli, że zamknął i spokojnie odchodzi, a złodziej równie spokojnie wsiada na jego miejsce, bo auto pozostało otwarte. Proceder staje się niepokojąco powszechny, kierowcy najczęściej myślą, że to ich roztargnienie, a policja ma niełatwe zadanie - złapać takich złodziei na gorącym uczynku.
więcej http://fakty.tvn24.pl/auto-blokada,272954.html
Ostrzeżenie dla kierowców przed pomysłowymi złodziejami, którzy blokują zamykanie samochodów pilotem. Kierowca myśli, że zamknął i spokojnie odchodzi, a złodziej równie spokojnie wsiada na jego miejsce, bo auto pozostało otwarte. Proceder staje się niepokojąco powszechny, kierowcy najczęściej myślą, że to ich roztargnienie, a policja ma niełatwe zadanie - złapać takich złodziei na gorącym uczynku.
więcej http://fakty.tvn24.pl/auto-blokada,272954.html
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
na takich to chyba nie żadnego bata, i nie będzie prędko. Gdyż jak obserwuje to w Polska schodzi na psy. Każdy robi co chce, złodzieje kradną a prawo ich omija i dalej kradną bo nie ma kary. Jestem za przywróceniem kary śmierci za kradzieże czy też inne przestępstwa, może wtedy się każdy złodziej zastanowi czy warto .....
- czesio19892404
- Użytkownik
- Auto:: szukam
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Niestety żyjemy w zbyt cywilizowanym świecie na takie rozwiązanie. Moja mama w czwartek padła ofiarą złodziei, w biały dzień wyczyścili dom z kasy i biżuterii. Pierwszy bym ręce ucinał.aki pisze:nie ma zabezpieczenia na złodzieja, jak mają zamówienie na auto to i tak ukradną to co chcą, a kary nie ma w naszym kraju na takich i co się tutaj dziwić. Ja bym za takie przestępstwo ręce ucinał, jednemu drugiemu aż by trzeci się zastanowił co robi.
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
w Polsce mamy bardzo głupie prawo, co coraz to częściej mnie denerwuje. Ukradniesz coś ze sklepu dostaniesz 3 lata, a np. bossy z mafii uniewinnieni choć pokradli miliony, tak samo będzie z tym kolesiem z AMBER GOLD trochę posiedzi i wyjdzie na wolność a na kontach miliony. Nie ma prawa na takich kur**, jeden z tego wniosek jak kraść to miliony!!!
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
siema, dołączę się do dyskusji - po pierwsze zgadzam się że nie ma sposobu na złodzieja, jak będą chcieli to wciągną auto na lawetę i też odjadą.
co do ucinania łap - ustawiam się w kolejce!! rozumiem że jestem trzeci
co do prawa w Polsce to opiszę Wam historię jaką usłyszałem na komisariacie policji w chwili zgłaszania kradzieży mojego Turka
opowiedział mi policjant, który uczestniczył w tej akcji!! co jest jeszcze gorsze
facet w nocy dzwoni na 997 że ktoś kradnie auto jego sąsiada, policja wysyła patrol i łapie gnojka na gorącym uczynku (siedzi już w aucie i stara się odpalić auto na kabelki urwane ze stacyjki) oczywiście zawijają go i stawiają po jakimś czasie przed sądem. policjant który aresztował gnojka musi też się stawić i zeznawać. więc opisuje jak to było itd. później zeznaje gnojek, który mówi, że padał deszcze i on chciał się tylko schować przed deszczem, na co prokurator podnosi raban na sali, że jak to! że po jaką cholerę chciał odpalić auto itd. sędzia prosi o odpowiedź, gnojek odpowiada, że było też zimno i że chciał się ogrzać i po to był mu potrzebny odpalony silnik!!!
sędzia uniewinnia gnojka. sprawa zamknięta!!
POLSKA!!!!
co do ucinania łap - ustawiam się w kolejce!! rozumiem że jestem trzeci

co do prawa w Polsce to opiszę Wam historię jaką usłyszałem na komisariacie policji w chwili zgłaszania kradzieży mojego Turka

facet w nocy dzwoni na 997 że ktoś kradnie auto jego sąsiada, policja wysyła patrol i łapie gnojka na gorącym uczynku (siedzi już w aucie i stara się odpalić auto na kabelki urwane ze stacyjki) oczywiście zawijają go i stawiają po jakimś czasie przed sądem. policjant który aresztował gnojka musi też się stawić i zeznawać. więc opisuje jak to było itd. później zeznaje gnojek, który mówi, że padał deszcze i on chciał się tylko schować przed deszczem, na co prokurator podnosi raban na sali, że jak to! że po jaką cholerę chciał odpalić auto itd. sędzia prosi o odpowiedź, gnojek odpowiada, że było też zimno i że chciał się ogrzać i po to był mu potrzebny odpalony silnik!!!

Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
-
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Bzyku, tak to jest polska
, ale tez zalezy gdzie ,jaki sad to rozpatruje , mi kolega opowiadal ze zlodziej wybil u niego w aucie szybe aby ukrasc 100zl ktore mu wypadlo, zostal oskarzony o probe kradziezy 100zl i domniemanie kradziezy auta(bo po co tam wchodzil. 3 miesiacy w areszcie , i 2 lata zawiasach bo byl nie karany