Nowy sposób na kradzież auta

Nowości ze świata motoryzacji
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Nowy sposób na kradzież auta

Post autor: cheles »

Dzisiaj w Faktach TVN pojawił się następujący materiał - wideo poniżej.
Ostrzeżenie dla kierowców przed pomysłowymi złodziejami, którzy blokują zamykanie samochodów pilotem. Kierowca myśli, że zamknął i spokojnie odchodzi, a złodziej równie spokojnie wsiada na jego miejsce, bo auto pozostało otwarte. Proceder staje się niepokojąco powszechny, kierowcy najczęściej myślą, że to ich roztargnienie, a policja ma niełatwe zadanie - złapać takich złodziei na gorącym uczynku.
więcej http://fakty.tvn24.pl/auto-blokada,272954.html
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

na takich to chyba nie żadnego bata, i nie będzie prędko. Gdyż jak obserwuje to w Polska schodzi na psy. Każdy robi co chce, złodzieje kradną a prawo ich omija i dalej kradną bo nie ma kary. Jestem za przywróceniem kary śmierci za kradzieże czy też inne przestępstwa, może wtedy się każdy złodziej zastanowi czy warto .....
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
czesio19892404
Użytkownik
Auto:: szukam
Imię:: Grzegorz
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: czesio19892404 »

koledzy ja najprawdopodobniej tak miałem. Złamany łamak w stacyjce wyciągnięty Touranek kawałek i zostawiony. Zero uszkodzeń jakiegokolwiek zamka.
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Tak trochę nie łapie, piszesz to w nawiązaniu do postów wyżej ? Konkretnie do materiału TVN ?
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

nie ma zabezpieczenia na złodzieja, jak mają zamówienie na auto to i tak ukradną to co chcą, a kary nie ma w naszym kraju na takich i co się tutaj dziwić. Ja bym za takie przestępstwo ręce ucinał, jednemu drugiemu aż by trzeci się zastanowił co robi.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

aki pisze:nie ma zabezpieczenia na złodzieja, jak mają zamówienie na auto to i tak ukradną to co chcą, a kary nie ma w naszym kraju na takich i co się tutaj dziwić. Ja bym za takie przestępstwo ręce ucinał, jednemu drugiemu aż by trzeci się zastanowił co robi.
Niestety żyjemy w zbyt cywilizowanym świecie na takie rozwiązanie. Moja mama w czwartek padła ofiarą złodziei, w biały dzień wyczyścili dom z kasy i biżuterii. Pierwszy bym ręce ucinał.
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Tomas pisze:Moja mama w czwartek padła ofiarą złodziei, w biały dzień wyczyścili dom z kasy i biżuterii. Pierwszy bym ręce ucinał.
Tomek, mama ma domek czy mieszkanie w bloku? w Gorzowie to zrobili?
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Tomas pisze:Pierwszy bym ręce ucinał.
Ustaw się za mną w kolejce!
:P
:piwo:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

Janek, domek i niestety grasuje jakaś ekipa, słyszałem o 4 włamaniach z takim samym scenariuszem.
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

no i to jest najgorsze że nie można z tym nic zrobić, bo gdy sam wyznaczył sprawiedliwość to ciebie zamkną i uznają że to ty popełniłeś przestępstwo.
Image
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

aki,
I masz rację. Zobaczie jak mają sklepiarze, gówniarze kradną im towar, a jak umieszczają nagranie w internecie to z urzędu ich mogą ściagać za naruszenie wizerunku. Plus jest taki, że żaden gówniarz nie poleci na skargę bo się sam przyzna. Ech czasami przydałoby się prawo hanibala.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

w Polsce mamy bardzo głupie prawo, co coraz to częściej mnie denerwuje. Ukradniesz coś ze sklepu dostaniesz 3 lata, a np. bossy z mafii uniewinnieni choć pokradli miliony, tak samo będzie z tym kolesiem z AMBER GOLD trochę posiedzi i wyjdzie na wolność a na kontach miliony. Nie ma prawa na takich kur**, jeden z tego wniosek jak kraść to miliony!!!
Image
seba244
Expert
Auto:: Touran
Imię:: .......
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: seba244 »

aki pisze: jeden z tego wniosek jak kraść to miliony!!!
:mrgreen: :super: :super: :mrgreen:

ale taka jest prawda....
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

siema, dołączę się do dyskusji - po pierwsze zgadzam się że nie ma sposobu na złodzieja, jak będą chcieli to wciągną auto na lawetę i też odjadą.

co do ucinania łap - ustawiam się w kolejce!! rozumiem że jestem trzeci :D

co do prawa w Polsce to opiszę Wam historię jaką usłyszałem na komisariacie policji w chwili zgłaszania kradzieży mojego Turka :cry: opowiedział mi policjant, który uczestniczył w tej akcji!! co jest jeszcze gorsze :(

facet w nocy dzwoni na 997 że ktoś kradnie auto jego sąsiada, policja wysyła patrol i łapie gnojka na gorącym uczynku (siedzi już w aucie i stara się odpalić auto na kabelki urwane ze stacyjki) oczywiście zawijają go i stawiają po jakimś czasie przed sądem. policjant który aresztował gnojka musi też się stawić i zeznawać. więc opisuje jak to było itd. później zeznaje gnojek, który mówi, że padał deszcze i on chciał się tylko schować przed deszczem, na co prokurator podnosi raban na sali, że jak to! że po jaką cholerę chciał odpalić auto itd. sędzia prosi o odpowiedź, gnojek odpowiada, że było też zimno i że chciał się ogrzać i po to był mu potrzebny odpalony silnik!!! :shock: sędzia uniewinnia gnojka. sprawa zamknięta!! :brawa: POLSKA!!!!
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

Bzyku, tak to jest polska :( , ale tez zalezy gdzie ,jaki sad to rozpatruje , mi kolega opowiadal ze zlodziej wybil u niego w aucie szybe aby ukrasc 100zl ktore mu wypadlo, zostal oskarzony o probe kradziezy 100zl i domniemanie kradziezy auta(bo po co tam wchodzil. 3 miesiacy w areszcie , i 2 lata zawiasach bo byl nie karany :super:
ODPOWIEDZ