Witam mam problem z moim Turkiem, poci się na silniku, ale nie wiem dokładnie skąd to może być. Ktoś mi podpowiedział, że może to być z uszczelki pompy vacum.
Sam próbuje dojść skąd to leci, ogólnie auto wgl nie dymi. Oleju w sumie jakby nie ubywa 2 miesiące temu i stan można powiedzieć prawie taki sam. Ale ewidentnie gdzie się poci, może to nawet nie Olej a ropa? Ktoś miał wycieki w tym miejscu? Idzie od strony pompy vacum w lewo i kończy się w połowie silnika. Patrzyłem że też wężyk jest zapocony i może to z niego już ze starości słabo trzyma. Na zdjęciu jest wyczyszczone. Zapocona jest góra i dół. Może to uszczelki na wtryskach? Nie daje mi to spokoju. Pozdrawiam.
1.9tdi 105km 2006r poci się, nie wiem skąd.
-
- Auto:: Touran 1, 1.9tdi 105km 06
- Imię:: Hubert
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 418 razy
Re: 1.9tdi 105km 2006r poci się, nie wiem skąd.
Jakie uszczelki na wtryskach jak to jest w glowicy pod pokrywą. Poza tym jak tu mówisz że tu już jest umyte to chyba słabo się postarałeś.
Zazwyczaj puszcza na listwie do pompowtryskow i pęd powietrza rozdmuchuje po całym silniku. Umyj to i przejedź się wkoło komina a nie na autostradzie.
Zazwyczaj puszcza na listwie do pompowtryskow i pęd powietrza rozdmuchuje po całym silniku. Umyj to i przejedź się wkoło komina a nie na autostradzie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Auto:: Touran 1, 1.9tdi 105km 06
- Imię:: Hubert
Szefie spokojniej. Nie jestem mechanikiem zluzuj. Popryskałem brake cleanerem i trochę zeszło brudu. Ot takie czyszczenie żeby zobaczyć czy cieknie dalej. Na razie przejechałem z 30km w odcinkach po 2-3km i czysto, ale podejrzewam, że jak się dobrze już nagrzeje autko i pojeżdżę trochę wkoło komina więcej to znowu gdzieś wyjdzie. Także zobaczę, już któraś osoba mi mówi że to może być z listwy pompowtryskiwaczy lub też uszczelka pompy vacum.
- Pro_w_roK
- Początkujący
- Auto:: Touran 2,0 170KM, 2012
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 4 razy
Hubert, Wesol się nie denerwuje, on chyba ma po prostu taki styl wypowiedzi
Furę masz nie pierwszej świeżości i z tym myciem to światu dać faktycznie coś więcej od siebie
weź się przyłóż do tego z enginecleanerem + jakaś myjka (ma fest detergenty a nie jakiś rozpuchol na bidę co ledwo smar z tarczy rozpuści)
Tak czy siak uszczelka którą zaznaczyłeś nie wygląda jakoś dramatycznie, ja bym zaczął od tych wężyków. Jak chcesz to je wymień od razu a jak nie chcesz trafiać na ślepo to umyj to, ale tak z sercem i wtedy obczaj tak jak Wesol podpowiada.

Furę masz nie pierwszej świeżości i z tym myciem to światu dać faktycznie coś więcej od siebie

Tak czy siak uszczelka którą zaznaczyłeś nie wygląda jakoś dramatycznie, ja bym zaczął od tych wężyków. Jak chcesz to je wymień od razu a jak nie chcesz trafiać na ślepo to umyj to, ale tak z sercem i wtedy obczaj tak jak Wesol podpowiada.