Żarówki ledowe w tylne lampy
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Żarówki ledowe w tylne lampy
Witam!
Czy ktoś stosował ledowe żarówki w tylne klosze lamp? Chodzi o światła mijania/stopu, białe światło cofania.
Jeśli tak to jak to wygląda i jakie dokładnie kupił żaróweczki.
pozdrówki
Czy ktoś stosował ledowe żarówki w tylne klosze lamp? Chodzi o światła mijania/stopu, białe światło cofania.
Jeśli tak to jak to wygląda i jakie dokładnie kupił żaróweczki.
pozdrówki
Pozdrawiam!
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
ależ oczywiście, że to muszą być can busy.
Nie wiem co Wy za ledy mieliście, że świeciły słabo. Ja póki co mam w postojówkach i miałem w tablicy to różnica jest gołym okiem.
Postojówki o zmierzchu świecą prawie jak dzienne, a te na tablice świecą nawet na ziemię.
Więc tym się bym nie martwił jeśli kupimy odpowiednie.
Wydaje mi się, że różnica może być i to na plus bo klosze w Touranie są typu "clear" i ta żarówka może fajnie świecić.
Kwestia tylko jakie bo tu nie ma co strzelać kiedy jedna taka żarówka kosztuje niemało.
Problemy z ledami?
Tak są
Postojówki kiedy jest wilgoć po zapaleniu auta wywalają chwilowy błąd, a te od oświetlenia tablicy po roku zaczęły działać tylko kilka sekund po zapaleniu świateł.
Coś za coś
Nie wiem co Wy za ledy mieliście, że świeciły słabo. Ja póki co mam w postojówkach i miałem w tablicy to różnica jest gołym okiem.
Postojówki o zmierzchu świecą prawie jak dzienne, a te na tablice świecą nawet na ziemię.
Więc tym się bym nie martwił jeśli kupimy odpowiednie.
Wydaje mi się, że różnica może być i to na plus bo klosze w Touranie są typu "clear" i ta żarówka może fajnie świecić.
Kwestia tylko jakie bo tu nie ma co strzelać kiedy jedna taka żarówka kosztuje niemało.
Problemy z ledami?
Tak są
Coś za coś
Pozdrawiam!
-
zibi1961
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
- Imię:: Zbigniew
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Nie muszą być can busy, wyłączyć sprawdzanie lamp typu zimnego i świecą a są zdecydowanie tańsze, natomiast te z can i bez mają większy rozmiar klosza i trzeba albo powiększyć otwór w odblasku albo go wyjąć. Ledy muszą być oczywiście dobrej jakości.Kupiłem takie:http://allegro.pl/show_item.php?item=2588027236 . Swiecą punktowo więc odblask wyjąłem.Chcesz mieć mocniejsze światło to trzeba wyciąć większy otwór w odblasku i kupić żarówkę z wieloma diodami Z przodu mam 5-cio ledowe i jest trochę jaśniej.Zdarza się że wkładając żarówkę zrobimy jakieś przepięcie i sterownik włączy nam napięcie na światło.Pomaga włożenie normalnych żarówek+wyłączenie i włączenie zapłonu. Na razie zero problemów świecą te z can jak i bez .
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
zibi1961, Trochę to dziwne co piszesz bo to że wyłączenie diagnozy typu zimnego załatwi sprawę po przekręceniu zapłonu i jest ok,ale wystarczy włączyć światła na postojowe i już kontrolka na blacie i sterownik odcina zasilanie na lampce.....Działa kontrola żarówek włączonych. To czemu wszyscy stosują te z Can-bus? A u Ciebie jest inaczej?