Tomalah Czerwonoskóry (Wawa)
- Tomalah
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Tomalah Czerwonoskóry (Wawa)
Jak już napisałem w powitaniu stałem sie szczęśliwym, póki co, posiadaczem VW Touran, rocznik 2006, silnik 2.0 TDI (140KM) BMM z manualną skrzynią biegów (6).
Auto kupione już po przerejestrowanie na nasze tablice między Poznaniem a Szczecinem. Sprowadzony był ponad pół roku temu i zarejestrowany dopiero w sierpniu 2012. Oczywiście miał jakiś bliżej nieoreślony przypadek drogowy (inaczej pewnie nie byłoby go w Polsce). Na liczniku 92000km. Prawdy pewnie nigdy się nie dowiem, ale przebadany w ASO przed zakupem i był jednym z nie licznych, na którego w ogóle warto było spojrzeć z pośród kilkunastu, które obejrzałem w ciągu około pół roku poszukiwań.
Teraz zaczyna się przygoda.
Wyposażenie: klimatronic, MFD, kierownica multifunkcyjna, RNS300, elektryka pełna, 7 miejsc, fabryczny hak, podgrzewane siedzenia przednie. Po za tym standard.
Teraz minusy: nie działa tempomat i rególacja prędkosci trybu czasowego wycieraczek, brak książki serwisowej i niemiecki język menu radia (brak płyty).
Poza tym wszystko ok. Jestem raczej wielbicielem samochodów zachowanych w oryginale i nie planuję przeróbek, ale nie powiem, że nie przyszło mi do głowy dołożenie kilku opcji. Zdjęcia dodam później, jak dojdę dla czego po wstawieniu mają porypane kolory.
Pozyjemy, zobaczymy.
Małe uzupełnienie profilu po zmianach na organiźmie.
27/10/2012
Wymiana Bornatz na 30 bit Highline (Jarry)
Wymiana Gateway pod przyszłe zmiany (Jarry)
Zakup kabelka (Jarry)
Listopad 2012
Montaż Door Warning Lights + listwy LED (niestety tylko przód, do tyłu muszę pociągnąć całą wiązkę). Kiedyś to zrobię. Foto.
Grudzień 2012
Montaż halogenów i kodowanie doświetlania zakrętów.
27/04/2013
Montaż PDC pród i tył, oraz wymiana pieca na Webasto na "pełny", niestety tylko fizyczny montaż bez podłączenia, zbarakło dnia. Foto
05/05/2013 II OZTKP
Pociągnięcie wiązek PDC oraz Webasto wraz Telestartem i uruchomienie. Niestety w przypadku PDC coś podłączyłem nie tak, przód wariuje. Webasto i przewietrzanie działa.
Do poprawki PDC. Foto panela Climatronic z Webasto.
09/05/2013
Wymiana kierownicy. Foto
12/05/2013
Montaże Czujnika RLS i przeciągniecie wiązki pod kierownicę. Bez podłączenia i uruchowmienia. W wolnej chwili dokończę. Foto bez obudowy.
Teraz przerwa na jakiś czas. Zobaczymy na jak długo.
04/12/2013
Wymiana kompletnego rozrządu wraz pompą wody oraz wymiana oleju i filtra oleju.
Przy przebiegu 102155 km.
Auto kupione już po przerejestrowanie na nasze tablice między Poznaniem a Szczecinem. Sprowadzony był ponad pół roku temu i zarejestrowany dopiero w sierpniu 2012. Oczywiście miał jakiś bliżej nieoreślony przypadek drogowy (inaczej pewnie nie byłoby go w Polsce). Na liczniku 92000km. Prawdy pewnie nigdy się nie dowiem, ale przebadany w ASO przed zakupem i był jednym z nie licznych, na którego w ogóle warto było spojrzeć z pośród kilkunastu, które obejrzałem w ciągu około pół roku poszukiwań.
Teraz zaczyna się przygoda.
Wyposażenie: klimatronic, MFD, kierownica multifunkcyjna, RNS300, elektryka pełna, 7 miejsc, fabryczny hak, podgrzewane siedzenia przednie. Po za tym standard.
Teraz minusy: nie działa tempomat i rególacja prędkosci trybu czasowego wycieraczek, brak książki serwisowej i niemiecki język menu radia (brak płyty).
Poza tym wszystko ok. Jestem raczej wielbicielem samochodów zachowanych w oryginale i nie planuję przeróbek, ale nie powiem, że nie przyszło mi do głowy dołożenie kilku opcji. Zdjęcia dodam później, jak dojdę dla czego po wstawieniu mają porypane kolory.
Pozyjemy, zobaczymy.
Małe uzupełnienie profilu po zmianach na organiźmie.
27/10/2012
Wymiana Bornatz na 30 bit Highline (Jarry)
Wymiana Gateway pod przyszłe zmiany (Jarry)
Zakup kabelka (Jarry)
Listopad 2012
Montaż Door Warning Lights + listwy LED (niestety tylko przód, do tyłu muszę pociągnąć całą wiązkę). Kiedyś to zrobię. Foto.
Grudzień 2012
Montaż halogenów i kodowanie doświetlania zakrętów.
27/04/2013
Montaż PDC pród i tył, oraz wymiana pieca na Webasto na "pełny", niestety tylko fizyczny montaż bez podłączenia, zbarakło dnia. Foto
05/05/2013 II OZTKP
Pociągnięcie wiązek PDC oraz Webasto wraz Telestartem i uruchomienie. Niestety w przypadku PDC coś podłączyłem nie tak, przód wariuje. Webasto i przewietrzanie działa.
Do poprawki PDC. Foto panela Climatronic z Webasto.
09/05/2013
Wymiana kierownicy. Foto
12/05/2013
Montaże Czujnika RLS i przeciągniecie wiązki pod kierownicę. Bez podłączenia i uruchowmienia. W wolnej chwili dokończę. Foto bez obudowy.
Teraz przerwa na jakiś czas. Zobaczymy na jak długo.
04/12/2013
Wymiana kompletnego rozrządu wraz pompą wody oraz wymiana oleju i filtra oleju.
Przy przebiegu 102155 km.
Ostatnio zmieniony śr gru 04, 2013 21:57 przez Tomalah, łącznie zmieniany 7 razy.
Touran'ek Czerwonoskóry
- Marekk
- Specjalista
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2005
- Imię:: Marek
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Witamy witamy kolejny ładny touran w warszawie ;)bedziesz miał czas to wrzuć foty środeczka

Co do zmiany jezyka możesz podjechac do mnie to ci zmienie ten jezyk na angielski w RNS jak chcesz

Co do zmiany jezyka możesz podjechac do mnie to ci zmienie ten jezyk na angielski w RNS jak chcesz

http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2398
Odnowiona galeria 20.05.2013
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Oj tam, oj tam...Tomalah pisze:Jestem raczej wielbicielem samochodów zachowanych w oryginale i nie planuję przeróbek
To się sprawdza w Golfach MK1, MK2...
Ale Touranie???
To samochód rodzinny ma być fajny i wygodny!
Zmienisz zdanie, poserfuj po forum!

Ostatnio zmieniony ndz paź 20, 2013 00:33 przez Eljot, łącznie zmieniany 2 razy.
- Marekk
- Specjalista
Zgadzam sięEljot pisze:Oj tam, oj tam...Tomalah pisze:Jestem raczej wielbicielem samochodów zachowanych w oryginale i nie planuję przeróbek
To się sprawdza w Golfach MK1, MK2...
Ale Touranie???
To samochód rodzinny ma być fajny i wygodny!
Zmienisz zdanie, poserfuj po forum!

- Tomalah
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Zdjęcia jakieś dodam jak znajdę chwilkę. Z tym językim menu radyjka to bym chętnie skorzystał w wolnej chwili. Na temat samego auta chętnie też dowiedziałbym się jak naj więcej (choć czasem lepiej żyć bez świadomości niektórych faktów). Z tym liftem sam się zastanawiam od jakiegoś czasu czy nie dałem się nabrać na piękną buźkę. No cóż wyjdzie wcześniej czy później. A modyfikacji nie wykluczam, tylko lubię w oryginale, no i narazie to jestem "goły", ale za to wesoły.
Touran'ek Czerwonoskóry
- Marekk
- Specjalista
Jestem jak najbardziej za spotem w warszawieRauko pisze:To co? Jakieś małe spotkanko Warszawskie?

- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
To jest temat o twojej furze i zostawiamy go w spokoju.
Temat o potkaniu tutaj: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=49049#49049
I proponuję, żebyś to Ty podał jaki termin, bo to o obadanie Twojej nowej zabawki chodzi
Temat o potkaniu tutaj: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=49049#49049
I proponuję, żebyś to Ty podał jaki termin, bo to o obadanie Twojej nowej zabawki chodzi