komunikaty komputera pokładowego
-
fokusmok
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
- Imię:: Michal
komunikaty komputera pokładowego
witam wszystich serdecznie
mam taka prośbę skierowaną do ludzi którzy znają niemiecki minowicie chodzi mi o tłumaczenie komunikatów komputera pokładowego.
od czasu do czasu wyskakuje mi jakiś komunikat a ja nie wiem o co chodzzi (nie bardzo znam niemiecki) może któryś z kolegów ma takie tłumaczenie. wiem ze najprościej podpiąć vag i tak chciałem zrobić ale niestety mam problemy z komunikacją na windows 7 64bit.
zz góry dziekuję za pomoc
pozdrawiam
mam taka prośbę skierowaną do ludzi którzy znają niemiecki minowicie chodzi mi o tłumaczenie komunikatów komputera pokładowego.
od czasu do czasu wyskakuje mi jakiś komunikat a ja nie wiem o co chodzzi (nie bardzo znam niemiecki) może któryś z kolegów ma takie tłumaczenie. wiem ze najprościej podpiąć vag i tak chciałem zrobić ale niestety mam problemy z komunikacją na windows 7 64bit.
zz góry dziekuję za pomoc
pozdrawiam
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Kolego a jak zapniesz pasy to komunikat znika ? Pewnie tak bo ten komunikat informuję Cię żebyś zapiął pasy.fokusmok pisze:Komunikat Airbag Gurtstraff
naprzykład taki komunikat reszty nie pamiętam ale tak na przyszłość szukam czegoś żeby nie zawracać głowy za każdym razem.
dzięki za pomoc
Jeśli faktycznie masz coś nie tak z poduszkami czy napinaczami to powinna palić się żółta kontrolka poduszki. Niezapięte pasy będą sygnalizowane ciągle przerywanym dźwiękiem.
-
fokusmok
- Przeglądacz
- Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
- Imię:: Michal
dziki za pomoc koledzy co do niezapietych pasów to jest inny komunikat i rzeczywiście alarm dźwiękowy który u mnie raz wrzeszczy innym razem świeci się tylko kontrolka a przeważnie to nie na żadnej reakcji. powracając do tematu to ten komunikat nie zawsze jest wyświetlany przeważnie gdy szybko odpalan samochód tak jakby nie uzbroiły się poduszki.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Ale znaczy że coś się dzieje jak pojawia się komunikat. Podepnij się pod komputer i sprawdź błędy.fokusmok pisze:dziki za pomoc koledzy co do niezapietych pasów to jest inny komunikat i rzeczywiście alarm dźwiękowy który u mnie raz wrzeszczy innym razem świeci się tylko kontrolka a przeważnie to nie na żadnej reakcji. powracając do tematu to ten komunikat nie zawsze jest wyświetlany przeważnie gdy szybko odpalan samochód tak jakby nie uzbroiły się poduszki.
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Komunikat Airbag Gurtstraff dotyczy napinacza pasów. I zdarza sie że pojawia się ten komunikat jak szybko odpalasz auto, gdy nie zdąrzy sie uzbroić/przetestować napinacz pasów. Nie wiem tylko czy wtedy w razie wypadku zadziałają napinacze czy nie. żadnych błędów z tego powodu nie bedziesz miał w vcdsie.