jeżu dzięki za info i piwko dla Ciebie za zainteresowanie tematem
Co do sprawdzenia w Etka to sam patrzyłem wcześniej i nawet w kilku przypadkach jest tak że ten z "M" można zastąpić bez "M".
Myślę, że tak jak pisałeś poszedł by taki i taki, ale dla bezpieczeństwa (czytać nie będę się bawił w odsyłanie jak by wyszło, że coś chodzi źle) będę szukał tego bez literki "M".
Co do instalacji w moim autku to sprawa jest taka, że były właściciel (Rowik) zakładał to (dał do jakiegoś elektryka samochodowego) i z tego co widziałem jak zakładałem czujniki parkowania to podłączone jest to w następujący sposób.
Instalacja wpięta jest w lewą lampę w kable od przeciwmgielnych za boczkiem znalazłem dwa takie moduły:
i jeszcze taki mniejszy:
Przy skrzynce z bezpiecznikami w komorze silnika jest również taki mały.
Można powiedzieć, że jest trochę namieszane, ale .....
Moje przednie halogeny przeciwmgielne nie do końca są nimi.
W miejsce halogenów założone są oryginalne lampy do jazdy dziennej z Fabii RS, do tego elektryk tak to założył, że jak się włącza silnik zapalają się światła to jazdy dziennej, a jak wyciągamy włącznik świateł na pozycję tylnych przeciwmgielnych, zapalają się tyle, a przednie do jazdy dziennej świecą z dwukrotnie większą siłą.
Na razie nie przeszkadza mi taki układ, ma on tylko mały mankament, ponieważ jak jest dość spora mgła i jeździmy w mieście to ja nie mogę włączyć samych przednich świateł przeciwmgielnym (u mnie od razu świecą się przednie i tylne), a jak by ktoś nie wiedział (a nie wiedzą bo tak jeżdżą) w mieście można używać tylko przednich przeciwmgielnych, a tylne są zabronione (za silne światło, które może doprowadzić do wypadku).
Może w przyszłości zrobię to tak jak powinno być, ale tak jak pisałem na razie mi to nie przeszkadza i raczej wolałbym najpierw zamontować sensor zmierzchu, żeby przełączały mi się światła z jazdy dziennej na światła mijania.
Tyle od mnie i jeszcze raz wielkie dzięki.
Teraz pozostaje mi szukać przełącznik bez "M"
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa