Przewód do wzmacniacza

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
rutek
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Przewód do wzmacniacza

Post autor: rutek »

Witam :brawa: Mam problem bo nie wiem gdzie dokladnie wejsc z kablem zasilajacym wzmacniacz,chodzi mi o to w jaki sposob go dostac do srodka.Probowalem juz kilka razy ale niestety bez rezultatu.Jakos ostatnio szybko sie ciemno robi a tu gdzie jestem to nawet nie mam garazu :cze: Z tego co patrzalem na necie i sam rozumuje to jest tam kolo aku gdzies dojscie i wyjde kolo bezpiecznikow.Naprawde juz nie ogarniam tego, a sprzecik lezy w domku i tylko czeka az znajdzie swoje miejsce tam gdzie powinno.Prosze o pomoc a najlepiej o fotki bo juz chyba mnie jakas depresja jesienna bierze :omatko:
Ostatnio zmieniony wt paź 30, 2012 22:00 przez rutek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów
Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
Imię:: Mateusz
Podziękował: 75 razy
Otrzymał podziękowań: 365 razy

Post autor: Muti »

Zobacz prezentacje Białasa Turanka,tam jest pokazane jak przeciągnął kabel do wzmacniacza przez przelotkę.
Generalnie do wyjęcia aku i tak zobaczysz na grodzi "cycki" gumowe,a od środka musisz zdjąć osłonę ze schowkiem pod kierownicą..
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy :)
rutek
Kandydat

Wszystko ladnie,pieknie tylko to jest nowy model a ja mam 2004.Czy tam jest tak samo bo na ten temat nie mam pojecia :D
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów

Tak samo.
rutek
Kandydat

Witam,dzisiaj kabel został zainstalowany.Obeszło sie wyjęcie akumulatora,ale pomógł kolega.Jeszcze tylko muszę znaleść dobre miejsce na wzmacniacz bo w schowku pod nogami niestety sie nie miesci.Myślałem ze schowek z przodu pod siedzeniem ale też niestety zmieści sie ale klapki nie zamkne.A tak pozatym sprzęcik gra,tylko jeszcze trzeba sie pobawić ustawieniami.Dziękuje za pomoc :brawa:
Awatar użytkownika
Muti
Władca postów

rutek, jak masz podwyższaną podłogę w bagażniku to w tym schowku blisko foteli jest całkiem dobre miejsce ;)
andreass211
Specjalista
Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
Imię:: andrzej
Podziękował: 82 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: andreass211 »

rutek powiedz gdzie dokladnie przelozyles ten kbel tez bede krotce to robił ,pochwal sie co za sprzet masz jaka moc itp , masz kondensator?
pozdrawiam
rutek
Kandydat

Siemka.andreass211 z tym kablem jest latwiej jak myslałem,nad pedałem od hamulca(u mnie automat) jest taka klapka gumowa wielkości denka od Piwka :piwo: musisz ściagną ją i poświecic latarką.Od strony akumulatora zobaczysz światelko w tunelu i tam jest to magiczne miejsce.Wciskasz tam najpierw drut np.miedzieny 2.5 dlugosci 50 cm(ja tak zrobiłem)i przeciagasz , musisz dalej to tylko w listwe od progu i jechana.Tak mysle że wzmaka wsadze bezpośrednio pod siedzenie jak tylko zmieszcze bo tam tez mam cb radio chwilowo zamocowane .Ale to jeszcze do opracowania.Komdesatora nie mam i nie wiem czy wogóle zaloże ale bedzie dobry pomysł.A co do tego sprzetu to mam wzmacniacz JBL GT 5 A 3001 do tego subwoofer JBL GT 5 1204 BR 300 mm no i radio Pioneer AVH-2400BT Moniceiver (14,7 cm (5,8 Zoll) Touchscreen, Bluetooth, UKW).Patrząc na ceny na allegro to chyba w Niemcach kupilem go wiele taniej.Pozdrawiam :super:
andreass211
Specjalista
Auto:: 2.0tdi AZV,2004r
Imię:: andrzej
Podziękował: 82 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: andreass211 »

no ładnie moj sprzecik dotrze do mnie jutro ja mam kondensator bo dwa wzmaki zaloze a jak z subwooferem robisz ? bo ja mam wersje 7-os wiec 2 głosniki daje zamiast tego calego schowka za tymi siedzeniami srednicy 20 cm niewiem jak to wszystko zagra wkadam tez głosniki do drzwi nowe mocniejsze i wyciszam co sie da matami
pozdrawiam
ODPOWIEDZ