Witam Mam problem bo nie wiem gdzie dokladnie wejsc z kablem zasilajacym wzmacniacz,chodzi mi o to w jaki sposob go dostac do srodka.Probowalem juz kilka razy ale niestety bez rezultatu.Jakos ostatnio szybko sie ciemno robi a tu gdzie jestem to nawet nie mam garazu Z tego co patrzalem na necie i sam rozumuje to jest tam kolo aku gdzies dojscie i wyjde kolo bezpiecznikow.Naprawde juz nie ogarniam tego, a sprzecik lezy w domku i tylko czeka az znajdzie swoje miejsce tam gdzie powinno.Prosze o pomoc a najlepiej o fotki bo juz chyba mnie jakas depresja jesienna bierze
Ostatnio zmieniony wt paź 30, 2012 22:00 przez rutek, łącznie zmieniany 1 raz.
Zobacz prezentacje Białasa Turanka,tam jest pokazane jak przeciągnął kabel do wzmacniacza przez przelotkę.
Generalnie do wyjęcia aku i tak zobaczysz na grodzi "cycki" gumowe,a od środka musisz zdjąć osłonę ze schowkiem pod kierownicą..
Witam,dzisiaj kabel został zainstalowany.Obeszło sie wyjęcie akumulatora,ale pomógł kolega.Jeszcze tylko muszę znaleść dobre miejsce na wzmacniacz bo w schowku pod nogami niestety sie nie miesci.Myślałem ze schowek z przodu pod siedzeniem ale też niestety zmieści sie ale klapki nie zamkne.A tak pozatym sprzęcik gra,tylko jeszcze trzeba sie pobawić ustawieniami.Dziękuje za pomoc
Siemka.andreass211 z tym kablem jest latwiej jak myslałem,nad pedałem od hamulca(u mnie automat) jest taka klapka gumowa wielkości denka od Piwka musisz ściagną ją i poświecic latarką.Od strony akumulatora zobaczysz światelko w tunelu i tam jest to magiczne miejsce.Wciskasz tam najpierw drut np.miedzieny 2.5 dlugosci 50 cm(ja tak zrobiłem)i przeciagasz , musisz dalej to tylko w listwe od progu i jechana.Tak mysle że wzmaka wsadze bezpośrednio pod siedzenie jak tylko zmieszcze bo tam tez mam cb radio chwilowo zamocowane .Ale to jeszcze do opracowania.Komdesatora nie mam i nie wiem czy wogóle zaloże ale bedzie dobry pomysł.A co do tego sprzetu to mam wzmacniacz JBL GT 5 A 3001 do tego subwoofer JBL GT 5 1204 BR 300 mm no i radio Pioneer AVH-2400BT Moniceiver (14,7 cm (5,8 Zoll) Touchscreen, Bluetooth, UKW).Patrząc na ceny na allegro to chyba w Niemcach kupilem go wiele taniej.Pozdrawiam
no ładnie moj sprzecik dotrze do mnie jutro ja mam kondensator bo dwa wzmaki zaloze a jak z subwooferem robisz ? bo ja mam wersje 7-os wiec 2 głosniki daje zamiast tego calego schowka za tymi siedzeniami srednicy 20 cm niewiem jak to wszystko zagra wkadam tez głosniki do drzwi nowe mocniejsze i wyciszam co sie da matami