Obieg powietrza zamknięty z literką A

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 670 razy

Obieg powietrza zamknięty z literką A

Post autor: jeżu »

Witam mam pytanko dotyczące dopływu powietrza do kabiny. Mianowicie gdy nacisnę przycisk aby zamknąć dopływ powietrza zaświeci się kontrolka, która informuję mnie, że jest tkz zamknięty obieg powietrza w kabinie. Po naciśnięciu jeszcze raz dioda przełącza się na tkz. obieg zamknięty z literką A (pewnie Auto). Czy ma ktoś z wlepkę instrukcji po "naszemu" PL zasadę działania nawiewu gdy jest przełączony na tę funkcję. Dziękuję za pomoc ;)
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

To jest automatyczny obieg wewnętrzny sterowany "czujnikiem jakości powietrza". Zadaniem jego jest wykrywanie m.in. tlenku węgla, azotu, węglowodorów, czyli produktów spalania. Więcej tutaj i tu.
Czujnik zamontowany jest przy plastikowej kratce wlotu powietrza do dmuchawy (za grodzią komory silnika, na podszybiu, po stronie pasażera).
Działanie obiegu automatyczne może być ograniczone dodatkowymi warunkami (temp. zewn. nastawy nadmuchu) - więcej można znaleźć w instrukcji obsługi.
Pojawił się on w Climatronicu od listopada 2007.
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 670 razy

Post autor: jeżu »

oooo Turanek takich odpowiedzi mi trzeba. Już wszystko +/- wiem. Dużo mi wyjaśniłeś tym postem. Więc ciekawe urządzenie mam u siebie. Instrukcję mam w języku francuskim, więc porażka na całego. Ale od czego jest NASZE Forum. Dzięki stawiam Piwko ;)
ODPOWIEDZ