To raczej masz skopanego VCDS-a a nie sterownik. Jesli VCDS rozpoznaje długie kodowanie to bez plików pomocy nie powdpowie Ci co to oznacza. Rozumiem ze VCDS klon, tak ?
Dobrze rozumiesz dlatego chce ten plik pomocy, bo co mi z tego, że sobie będę zmieniał jak nie wiem co Próbowałem z innych VAG-ów itp. ale nic nie mogę dobrać.
Plik LBl znajdziesz w kazdej instalce VCDS-a, anwet jet z Adako czy Ross tech. Tyle ze te pliki są do 21Bit, potem VCDS juz wyciaga to z samego siebie a nie z pliku pomocy. Dlatego jak masz stary interface a nowy sterownik opcje mozesz miec nie podświetlone a zaznaczone. Tak to juz bywa z klonami.
Nie wiem jaką ty masz tę wersje VGA ale w org nie ma az tylu plików XPL, wiec moze ktos jest sobie tak zrobił ze są puste Po drugie jak ktos (ty czy ja) zmini wartosci w tych plikach pomocy to bedziesz przestawiął cos co jest całkim czyms innym
No to radze Ci poszukac org instalki VCDS-a pod wersje ktorą masz. O te pliki pytałem kiedys Ross TEch, ale jest za duza rozbieźnosc w bitach jesli są nowsze wersje SW itp.