No i stało się rano podjechałem sobie spokojnie do kościółka wychodzę i stoję jak słup.
Pier*****y uciekinier zostawił tylko ślady na szutrze i przód w moim tourim do naprawy
Jako że nigdy nie korzystałem z napraw blacharza i nigdy bym nie chciał, ale tym razem jestem zmuszony.
Koledzy oceńcie jak to wygląda jakie mniej więcej koszta by były(ktoś pewnie z was miał już kiedyś styczność z takimi naprawami)nie wiem czy zderzak da rade pomalować i błotnik też ? czy wymiana na nowe części+lakierowanie ? szpara miedzy błotnikiem a maską się powiększyła dodatkowo lampa trochę wjechała w tył od uderzenia zapewne. Z reszta widać na foto. Ah io powiedzcie mi czy po dobrej naprawie będzie coś widać ? Może i jestem pedant ale lubię mieć wszystko cacy
ew. kto z Poznania zna dobry polecenia warsztat który by to zrobił to mile widziane sugestie.
Pozdrowienia
Mechatronik z zawodu..
bujający w świecie Elektroniki i Automatyki
Na zdjęciach niewiele widać, szczególnie jak głębokie są uszkodzenia lakieru. Ale nie sądzę żeby polerka wystarczyła. Masz dwa elementy do malowania, to jest ok 350 - 400 zł za element.
Spasowanie elementów to już robota blacharza, dobry zrobi to tak że nie będzie śladu.
Niestety jak napisał Tomas, zdjęcia dość słabe i trudno tu coś napisać - jeśli chodzi o zderzak to albo klejenie albo wymiana - nie wiem jak z odcieniem ale czasami uda się dostać elementy w tym samym kolorze i wystarczy je przepolerować bez lakierowania. Jak zobaczysz na allegro tych części do Tourana jest mnóstwo, a z racji tego że jesteś z Poznania to masz pełen dostęp do części (wielkopolska to zagłębie używek motoryzacyjnych). Dobrze poszukaj i zobaczysz, że możesz zaoszczędzić kupę kasy - auto nie jest aż tak mocno uszkodzone i można z tym jeździć aby wyhaczyć dobre i niedrogie części. Powodzenia
No fakt na tych zdjęciach to niewiele widać ale jak chcesz i możesz podjechać to znam we Wrz....i kilku blacharzy i lakmanów ...może coś z tym zrobimy
info na pw i dzwoń...
Ostatnio zmieniony pn lis 12, 2012 17:21 przez DLUGI-74, łącznie zmieniany 1 raz.
zdjecia jak zdjecia wiadomo na czarnym wszystko sie maskuje dobrze przetarcia sa 2 ostre az takier odprysł nie wiem czy na tyle glebokie ze musi byc wymiana czy na tyle plytkie ze wystarczy polerka + lakierowanie to samo z błotnikiem - rant reszte mysle to kwestia dobrego spasowania i reki blacharza. w morde biore sie za temat zdam pozniej relacje mniej wiecej ile mnie to wynioslo przyda sie zapewne niektorym w razie co
Mechatronik z zawodu..
bylem a wycenie u góreckiego pod poznaniem. polecony przez znajomych.
tak jak myslalem i jak tomas pisal
lakierowanie elementu u gorszego lakiernika na szybko 300 .. dokladnie idealnie 400zł za element
+robocizna 250zł (wyklepanie blotnika sprawdzenie zaczepów lampy czy nie uszkodzone itd) ogolnie właściciel wporządku ale widze i tak poniżej 1000zł nie zedje z naprawą. no chyba że zderzak dostałbym w moim kolorze w super stanie taniej niz 400zł.
Mechatronik z zawodu..
Jeśli zrobi to ktoś profesjonalnie to nie powinieneś tego zobaczyć Właśnie o to chodzi w cieniowaniu. Ja bym w życiu nie dał polakierować całego zderzaka przy tak małym zadrapaniu. Nie wiem jak to na drugim elemencie wygląda bo zdjęcia tego nie oddają.
no an drugim tylko w okolicy lampy popekał lakier. no nic zobaczymy co i jak poki co szykuje sie w czwartek na giełde może coś wyhacze ładnego do touriego i nie trzeba bedzie lakierować tylko podmieni sie czesci
Mechatronik z zawodu..
Jeszcze nie spotkałem aby ktoś dobrał identyczną część w kolorze... nawet jak będziesz miał ten sam numer jednak przy tym co chcą Cię skroić to chyba najlepsze rozwiązanie.
Skoro tam popękał to nie wiem dlaczego chcą Ci policzyć za 2 elementy... no chyba, że lakiernik widzi więcej niż ja na zdjęciu. Jak dla mnie to miejscowe lakierowanie z cieniowaniem... tylko, że pewnie kasują za cały element... materiałów zużyją bardzo mało, roboty też nie za wiele ale skasować trzeba.
Zapytaj się może ile biorą od handlarzy bo może mają kilka cenników a tamtym zawsze za grosze robią... coś o tym wiem