Miga kontrolka świec żarowych.

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Artur 1978
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Miga kontrolka świec żarowych.

Post autor: Artur 1978 »

Witam .Mam problem migająca kontrolka świec żarowych.Wymieniłem wkład filtra paliwa, stary był brudny jak diabli ,wymyłem obudowę filtra .Problem znikł na krótko Niedziela rano żoneczka za kierownicą -był ciężki sobotni wieczór.Jedziemy czuje jakby wibracje na nadwoziu- od kół niemożliwe wcześniej nie biły .Dojeżdzamy do skrzyżowania auto zaczyna szarpać traci moc nie pracuje na wszystkich cylindrach. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko ok wkręca się super nie kopci ,a na desce żadnych komunikatów o usterkach tylko ta kontrolka świec mruga przeważnie jak przyspieszam.Auto ma Silnik bkc 105 km z dsg czasami troche szarpnie lekko na wolnych obrotach i chyba muszę przegrać mapę wtrysków słabo pali na ciepłym silniku.Kurcze a może jakiś syf przypchał układ paliwowy.Jeśli macie jakieś pomysły co do tej usterki to piszcie.Niedługo podnoszę moc na 140km ,przy okazji może pozbędę się problemu z rozruchem na ciepłym silniku. Pozdrawiam z Podlasia.
Awatar użytkownika
GASIOR997
Specjalista
Auto:: SHARAN 7N2
Imię:: GASIOR
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 61 razy

Post autor: GASIOR997 »

Najpierw przeskanuj VCDS - em i zobacz co go boli potem grzeb i rób co chcesz . Bo jak tak będziesz mieszał wgrywał to daleko nie pojeździsz . Może to świeca żarowa jedna nie działa , morze przekaźnik świec żarowych? Bez skanowania nie da rady.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
pawel07777
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 2011
Imię:: Paweł
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: pawel07777 »

Mrugająca kontrolka świec żarowych może oznaczać że nie masz świateł stopu(czujnik świateł stop) w tym też momencie nie działa tempomat.
WITAM [you]
Awatar użytkownika
kidol
Początkujący

Post autor: kidol »

Mam tak samo ale mi się to dzieje jak np ciągnę przyczepkę(tu akurat z końmi) to po jakimś odcinku też mi się ta kontrolka zaświeci i silnik traci moc tak jakby przeszedł w tryb awaryjny, po przeskanowaniu VCDS-em wyskakuję awaria pompki i chyba świecy. Ale też przy tym mi nie działa tempomat tak jak pisze pawel07777
Artur 1978
Początkujący

Post autor: Artur 1978 »

GASIOR997 pisze:Najpierw przeskanuj VCDS - em i zobacz co go boli potem grzeb i rób co chcesz . Bo jak tak będziesz mieszał wgrywał to daleko nie pojeździsz . Może to świeca żarowa jedna nie działa , morze przekaźnik świec żarowych? Bez skanowania nie da rady.
Świece chyba ok zimny pali dobrze ,na ciepłym trzeba zakręcić dłużej.

[ Dodano: Wto Lis 13, 2012 18:35 ]
pawel07777 pisze:Mrugająca kontrolka świec żarowych może oznaczać że nie masz świateł stopu(czujnik świateł stop) w tym też momencie nie działa tempomat.
Stop i żarówki sprawne.
Awatar użytkownika
kidol
Początkujący

Post autor: kidol »

A przeskanowałeś go VCDS-em???
Awatar użytkownika
Marco_Polo
Specjalista
Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
Imię:: Marek
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: Marco_Polo »

Artur 1978 nie chce Ciebie martwić mi nie migała tylko zapaliła się kilka razy ta kontrolka i w niedługim czasie padł mi pompowtrysk.
Też czytałem, że kontrolka ta może być powiązana ze światłami stopu.

Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
ODPOWIEDZ