jakie dywaniki gumowe na zmę i matę do bagażnika poleacie
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
jakie dywaniki gumowe na zmę i matę do bagażnika poleacie
Jak w temacie - może macie jakieś sprawdzone zamienniki dobrej jakości..?
wszystko ok
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: jakie dywaniki gumowe na zmę i matę do bagażnika poleaci
jesli miales na mysli zime i czesto wsiadasz do auta ze sniegu, to najlepsze sa takie ktore maja wysoki rantnemo pisze:gumowe na zmę
Petex jest dobry ale takiego rantu nie ma, zima po dniu jazdy trzeba z dywanikow wylewac wode
z rozpuszczonego sniegu i uwazac zeby sie nie ulalo na wykladzine, dodatkowo Petex ma otwory
na mocowanie kolkow i jak tej wody zrobi sie za duzo, przeleci przez nie na wykladzine
pozdrawiam
- AZIK
- Użytkownik
- Auto:: 1T3 1,4 TSI
- Imię:: Michał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Również mam petex i jestem zadowolony... Od maja br. używam i nie stwierdziłem uszkodzeń mechanicznych czy zużycia technicznego...
Takie same miałem w Ałdi A-cztery i sprawowały się bardzo dobrze... pod tym samym względem...
Coprawda rant może niski ale oryginały mają niższy...
Petex to bardzo dobra jakość w stosunku do ceny...
Takie same miałem w Ałdi A-cztery i sprawowały się bardzo dobrze... pod tym samym względem...
Coprawda rant może niski ale oryginały mają niższy...
Petex to bardzo dobra jakość w stosunku do ceny...
-
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja przednie mam oryginalne i nie zauwazyłem jakiegos nadmiernego zuzycia. W bagażniku natomiast mam firmy rezaw-plast. Jest lekka, nie jest ona z tej samej gumy co wycieraczki z przodu. Nie jest także wykonana z jakiegoś plastiku jest elastyczna. Wycieraczki bagażnika, które są na allegro w granicah 60zl są wlaśnie takie plastikowe i sztywne. Miałem kiedys taką w vektrze b. i nie byłem z niej zadowolony. Zaletą wycieraczki rezaw-plast jest duża antypoślizgowość.
- gsmfun
- Użytkownik
No więc tak ja z kolei ostatnimi czasy też rozglądałem się za dywanikami. Oryginały dla mnie za drogie, ok. Petex był brany pod uwagę i wałkowany wszędzie ale brakowało mi przy nich tych rantów naokoło tak by nie wylewało się nic poza. Wierzcie ze przy obfitych opadach sniegu i wnoszeniu go butami na dywanik gumowy koniec końców dywaniki petexa nei dają rady i woda wylewa się poza.
Wpadłem na allegro na aukcję dość świeżej firmy która wchodzi na rynek, jak się okazało mają deedykowane dywaniki do Tourana wysoki rant, zamówiłem. Jestem mega zadowolony!Wysoki rant idealnie pasują, jedyne co ro mocowania przełożyłem od welurowych bo domyślnie miały okrągłe nie eliptyczne. Wykonanie masywnem guma nie smierdzi ładne logo Jaguara czy czego to tam jest, dość wysoki rant dla mnie to ogromny plus i ogółem wykonanie godne polecenia.
Firma to
Geyer & Hosaja jak widać chociażby na allegro dobrze się sprzedają. Stosunek cena/jakość
Wpadłem na allegro na aukcję dość świeżej firmy która wchodzi na rynek, jak się okazało mają deedykowane dywaniki do Tourana wysoki rant, zamówiłem. Jestem mega zadowolony!Wysoki rant idealnie pasują, jedyne co ro mocowania przełożyłem od welurowych bo domyślnie miały okrągłe nie eliptyczne. Wykonanie masywnem guma nie smierdzi ładne logo Jaguara czy czego to tam jest, dość wysoki rant dla mnie to ogromny plus i ogółem wykonanie godne polecenia.
Firma to
Geyer & Hosaja jak widać chociażby na allegro dobrze się sprzedają. Stosunek cena/jakość

Mechatronik z zawodu..
bujający w świecie Elektroniki i Automatyki
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Gumofilce przed wejsciem do samochodu sie otrzepuje... taki żarcikgsmfun pisze:Wierzcie ze przy obfitych opadach sniegu i wnoszeniu go butami na dywanik gumowy koniec końców dywaniki petexa nei dają rady i woda wylewa się poza.

Ja po 4 zimach z petexem nie narzekam sa OK
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- gsmfun
- Użytkownik
Ja mam podgrzewanemarynarz75 pisze:Gumofilce przed wejsciem do samochodu sie otrzepuje... taki żarcikgsmfun pisze:Wierzcie ze przy obfitych opadach sniegu i wnoszeniu go butami na dywanik gumowy koniec końców dywaniki petexa nei dają rady i woda wylewa się poza.
Ja po 4 zimach z petexem nie narzekam sa OK

No z reguły dywaniki są z zaczepami, to chyba już standard, nie wszystkie będą pasować ale to nie problem np przełożyć sobie z letnich welurowych zaczepy na gumowe. Przyjdzie lato to sie pomysli o welurkach wtedy

Mechatronik z zawodu..
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Ja na pierwszym miejscu stawiam oryginalne, na drugim Petex-a, te dywaniki są z bardzo dobrych materiałów i świetnie do pasowe.
Sam ma teraz w autku Petex-a, które właśnie zostaną zmienione na oryginalne (prezent pod choinkę).
A zapinki do dywaników to żaden problem, sam musiałem właśnie zamówić owalne bo w oryginalnych dywanikach, które mam dostać na prezent są okrągłe.
Na allegro kosztują grosze, za 4 sztuki zapłaciłem 5 zł + przesyłka.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2873587783
Dodano dnia: 29.12.2010
Wczoraj założyłem zamiast Petexa oryginalne dywaniki i muszę przyznać, że są bardziej dopasowane i lepiej wykonane niż te od Petex-a.
Guma w oryginalnych jest twardsza i same dywaniki są cięższe.
A tak wyglądają:

- przód str. kierowcy:

- przód str. pasażera:

- tył:

Oryginalne dywaniki mają rany pod kontem co idealnie dopasowuje się do ścianek wykładziny, do tego wszystko jest tak wyprofilowane, że prawie nie ma szczelin (np. pedał gazu), do tego tylne wycieraczki mają delikatnie pod kątem wyprofilowane wcięcia pod prowadnice fotela, a w przedniej części mamy wyprofilowanie do podniesienia klapki schowka pod stopami z dywanikiem gumowym, u Petex-a nie ma takich rzeczy.
Na koniec zostaje nam pytanie, które wybrać i tu sam się przyznam, że miałbym duży problem. Sprawa by była prosta jak by cena dywaników była podobna, ale tu za oryginalne można by kupić z dwa zestawy z firmy Petex. Dlatego jak bym miał kupić sam to bym wybrał te od Petex-a, stosunek jakości do ceny naprawdę jest bardzo dobry.
Te oryginalne są lepiej wykonane, ale jednak cena powala. Jeżeli nie bierzemy kwestii finansowej pod uwagę to oryginalne wygrywają.
Myślę, że trochę przybliżyłem kolegom temat dywaników gumowych.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Sam ma teraz w autku Petex-a, które właśnie zostaną zmienione na oryginalne (prezent pod choinkę).
A zapinki do dywaników to żaden problem, sam musiałem właśnie zamówić owalne bo w oryginalnych dywanikach, które mam dostać na prezent są okrągłe.
Na allegro kosztują grosze, za 4 sztuki zapłaciłem 5 zł + przesyłka.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2873587783
Dodano dnia: 29.12.2010
Wczoraj założyłem zamiast Petexa oryginalne dywaniki i muszę przyznać, że są bardziej dopasowane i lepiej wykonane niż te od Petex-a.
Guma w oryginalnych jest twardsza i same dywaniki są cięższe.
A tak wyglądają:

- przód str. kierowcy:

- przód str. pasażera:

- tył:

Oryginalne dywaniki mają rany pod kontem co idealnie dopasowuje się do ścianek wykładziny, do tego wszystko jest tak wyprofilowane, że prawie nie ma szczelin (np. pedał gazu), do tego tylne wycieraczki mają delikatnie pod kątem wyprofilowane wcięcia pod prowadnice fotela, a w przedniej części mamy wyprofilowanie do podniesienia klapki schowka pod stopami z dywanikiem gumowym, u Petex-a nie ma takich rzeczy.
Na koniec zostaje nam pytanie, które wybrać i tu sam się przyznam, że miałbym duży problem. Sprawa by była prosta jak by cena dywaników była podobna, ale tu za oryginalne można by kupić z dwa zestawy z firmy Petex. Dlatego jak bym miał kupić sam to bym wybrał te od Petex-a, stosunek jakości do ceny naprawdę jest bardzo dobry.
Te oryginalne są lepiej wykonane, ale jednak cena powala. Jeżeli nie bierzemy kwestii finansowej pod uwagę to oryginalne wygrywają.
Myślę, że trochę przybliżyłem kolegom temat dywaników gumowych.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- gsmfun
- Użytkownik
no ci powiem ze oryginały miodek. widzielim ze prezent dostales widzielim. Pozazdrościć Tomek
U mnie w Geyerach tez jest ladny rant jak u Ciebie tylko troche ino ten caly obszar objety rantem jest mniejszy. W oryginałach widze rancik dopiero na samych brzegach jest umiejscowiony. I wlasnie tak powino byc.
Ja z kolei ze stoperami nie mam problemu. Brak mi jednego tego motylka co sie go obraca w celu mocowania stopera;/ za chiny nie moge tego nigdzie dostac ;/

U mnie w Geyerach tez jest ladny rant jak u Ciebie tylko troche ino ten caly obszar objety rantem jest mniejszy. W oryginałach widze rancik dopiero na samych brzegach jest umiejscowiony. I wlasnie tak powino byc.
Ja z kolei ze stoperami nie mam problemu. Brak mi jednego tego motylka co sie go obraca w celu mocowania stopera;/ za chiny nie moge tego nigdzie dostac ;/
Mechatronik z zawodu..