problem z wyjęciem płyty w RCD300
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
problem z wyjęciem płyty w RCD300
wczoraj chciałem włozyc płytę do swojego radia ale nie mogłem wyjąc starej... przycisk eject nie działa (chyba) bo kiedy bawiłem sie na oslep wszystkimi przyciskami na radiu to o dziwo jakos płyta wyszła... wsadziłem druga i znowu był problem z wyjęciem... nastepnie znowy zabawa z przyciskami i tez wyszła... nie wiem czy musza byc jakies kombinacje przycisków czy mam poprostu skopany przycisk... ogolnie radio działa bez zarzutu i wszystkie funkcje sa ok...
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Miałem podobny problem w innym radio, kumpel (złota rączka) wymienił diodę na podczerwień (ze zwykłej myszki wymontował) i płytka śmigała w obie strony bez problemu.
Może to to, ale niestety nieqmam się na tym zabardzeńko i potraktuj to jedynie jako alternatywę do zepsutego przycisku.
Nie obędzie się na pewno bez kogoś kto we flaczki luknie.
Może to to, ale niestety nieqmam się na tym zabardzeńko i potraktuj to jedynie jako alternatywę do zepsutego przycisku.
Nie obędzie się na pewno bez kogoś kto we flaczki luknie.
-
wlesniew
- Początkujący
- Auto:: AVQ 2004
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Temat stary ale może komuś się przyda.
U mnie radio też nie reagowało na przycisk eject.
Rozebranie wyczyszczenie styków pod gumkami w przednim panelu rozwiązało problem.
Robota na 30 min. Radyjko bardzo ładnie się rozkłada manuale nawet nie potrzebne.
Zdjąć przedni panel i czyścić. Na koniec proponuję sprawdzić styki na kabelkach omomierzem. U mnie znacząca poprawa i radyjko płyty zaczęło wypluwać.
Powodzenia
U mnie radio też nie reagowało na przycisk eject.
Rozebranie wyczyszczenie styków pod gumkami w przednim panelu rozwiązało problem.
Robota na 30 min. Radyjko bardzo ładnie się rozkłada manuale nawet nie potrzebne.
Zdjąć przedni panel i czyścić. Na koniec proponuję sprawdzić styki na kabelkach omomierzem. U mnie znacząca poprawa i radyjko płyty zaczęło wypluwać.
Powodzenia