17911 - sygnał obciążenia zacisku df alternatora

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
elninjo2
Auto:: Touran
Imię::

17911 - sygnał obciążenia zacisku df alternatora

Post autor: elninjo2 »

Witam;
jestam posiadaczem Tourana od 2 tygodni od tego czsu po przejechaniu ok 10minut zapala mi się esp i nie mogę go wyłączyć gdy zgaszę i odpalę to znowu 10 minut jest ok .
Podpiołem kompa i mam błąd 17911 - sygnał obciążenia zacisku df alternatora o co chodzi czy ktoś może mi pomóc.
zibi1961
Użytkownik
Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
Imię:: Zbigniew
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: zibi1961 »

Problem dotyczy nieprawidłowej wartości prądu z alternatora. Winny może być regulator napięcia .Możesz też sprawdzić kabelki i wtyczki przy alternatorze a szczególnie kabelek z regulatora napięcia do komputera samochodu.Jak zmierzysz prąd ładowania i jest trochę ponad 14 V to prawdopodobnie będzie wina kabelka i komputer źle odczytuje wartość prądu z alternatora.Prąd mierzony miernikiem i ten odczytany w VCDS-ie powinny być takie same.
perkusista
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: perkusista »

u mnie był ten sam błąd ale usunąłem go przypadkiem gdy grzebałem przy aucie koło wentylatora chłodnicy i zobaczyłem przetarty kabel od wtyczki i to powodowało ten błąd musisz sobie zdać sprawę ze jak masz magistrale CAN w aucie to byle jakie zwarcie może powodować dziwne błędy
ODPOWIEDZ