Martwi mnie to gadanie o padającej dwumasie. moj turanek ma 80 tys przebiegu-czy juz mam kase odkładac czy moze jeszcze mam trochę czasu- do tej pory -jezdze niedługo bo 19 lat ale nigdy ze sprzegłem i ze sprawami podobnymi nie miałam problemu-skrzynia biegów tez nie było w zadnym z aut problemów, wiec jak to jest z tymi naszymi autkami-bo zaczynam sie martwic czy tylko w te auta trzeba wkładac?
pierwsza awaria
- ewasobol
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
pierwsza awaria
jak w temacie- juz prawie przestałam lubic turanka bo zamiast bycia ze mna stanął jak kozioł znaczy sie wpadł pedał sprzegła, po roznorakich gdybaniach mechaników w koncu okazało sie ze to wysprzeglik- kosztowało mnie to dwukrotną wymianę pompki sprzęgła( i nie mało kasy jak na mój budżet) i wreszcie moze mechanik wziął pod uwagę moje ciche szepty po przeczytaniu forum turanka i nie tylko ze moze to byc wysprzeglik. tak czy siak auto jeżdzi. troche jestem rozczarowana bo moje stare audi zimą grzało jak piec a w tym jestem ubrana jak jakiś syberyjczyk
ale podobno one tak mają -cieszę sie ze nie musze w mrozy gadać z nim : :zapal pliss zapal... no dobra małego stresa mam ale pali choc fakt ze mrozy słabe były bo zaledwie moze 13 stopni na minusie.
Martwi mnie to gadanie o padającej dwumasie. moj turanek ma 80 tys przebiegu-czy juz mam kase odkładac czy moze jeszcze mam trochę czasu- do tej pory -jezdze niedługo bo 19 lat ale nigdy ze sprzegłem i ze sprawami podobnymi nie miałam problemu-skrzynia biegów tez nie było w zadnym z aut problemów, wiec jak to jest z tymi naszymi autkami-bo zaczynam sie martwic czy tylko w te auta trzeba wkładac?
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
no jak masz dogrzewacz to grzeje tylko silnik, racja ale przez to ze go szybciej nagrzewa to i w kabinie od silnika robi sie ciepło... tak to działa u mnie..
Gorzej jezeli webasto nie działa wogóle bo sie spsuło... wtedy bedzie zimno tak jak piszesz
Gorzej jezeli webasto nie działa wogóle bo sie spsuło... wtedy bedzie zimno tak jak piszesz
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
morfeusz33
- Specjalista
- Auto:: Touran Higline 2.0 BKD
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Tak jak napisał marynarz75 w Turku jest ciepło... nawet na tylnych siedzeniach ... Jeżeli masz tylko dogrzewacz,parkujesz pod chmurką i do tego jeździsz codziennie pomyśl o rozbudowie do pełnego webasta .Zimą idealna sprawa,programujesz godzinę o której ma się włączyć i wsiadasz do ciepłego autamarynarz75 pisze:jak masz zimno to na bank nie działa webasto / dogrzewacz... W Touranie jest ciepło!
- ewasobol
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
no grzeje ale po kilkunastu km czyli po dosc długim czasie -jak juz sie zagrzeje to daje czadu ale wtedy to ja juz prawie dojezdzam do akademii a chciałabym zeby grzal tak prawie od razu albo chociaz po powiedzmy 5km a on moze po 15 km sie zaczyna grzac
a moze mam za duże wymagania- czekam do wiosny choc lubie zime, trudne warunki drogowe i jak pada śnieg:)))
[ Dodano: Wto Sty 22, 2013 00:20 ]
czyli ze tak moze byc czy ze mam sprawdzic na tym vagu-hmm cokolwiek to jest? poprosze o namiary jesli mozna
[ Dodano: Wto Sty 22, 2013 00:20 ]
czyli ze tak moze byc czy ze mam sprawdzic na tym vagu-hmm cokolwiek to jest? poprosze o namiary jesli mozna
-
lock00
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
ewasobol, nie zawracaj sobie głowy dwumasą , jak zaczyna się psuć to będzie slychać i można jeszcze jeździć
,jak po 15 km masz gorące powietrze to napewno nie działa Ci dogrzewacz, ja miałem to samo w grudniu, z pomocą wiernych
został reanimowany i teraz po 3-5 min grzeje jak "
" , trzeba zrobić scan i zobaczyć co jest może tylko jakaś pierdółka , i piec sie zablokował, trzeba zadziałać 
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Poczekac 3 tyg az wróce,ewasobol pisze:zadziałac czyli?
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
-
morfeusz33
- Specjalista
W razie problemu daj znać kabelek jest ,ale marynarz75 jest większym autorytetemewasobol pisze:hmm strasznie proste- zupełnie jakbym powiedziała wam zapodać emefkę i czekać az zacznie dzialac-ale ok dzieki za pomoc, poszukam kogos z kabelkiem:)
ale skana spokojnie da radę zrobić i zobaczymy co dalej
-
morfeusz33
- Specjalista