Warszawa - Kudowa Zdrój

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Warszawa - Kudowa Zdrój

Post autor: Dodi »

jak w temacie... wybieram sie na pare dni do Kudowy Zdroju... trase znam ale dawno juz nie byłem tam... może ktoś by podpowiedział jakimi drogami pojechać najlepiej? nie musi być jak najkrócej... bede jechał z małymi dziecmi wiec w miare bezpiecznie zeby było i jakieś fajne widoki...
Awatar użytkownika
spaczek
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: spaczek »

Witaj,

Mieszkam w Wałbrzychu i często służbowo jeżdzę do Warszawy więc postaram się być obiektywny, trenowałem trasę z gierkówką + częstochowa+A4 .... ale najbardziej komfortowa (nie najkrótsza, ale najszybsza trasa) to jedziesz A2 na Poznań zjeżdżasz za bramkami zjazd na konin, potem kierujesz się na Ostrów Wielkopolski , Kalisz, potem kierunek Wrocław, wpadasz na S8 i jedziesz do Wrocławia ok. 60km S8, wpadasz na obwodnicę autostradową Wrocławia i wyprowadza cię na Kudowę (oznakowane). Jeśli jedziesz z nartami polecam zajrzeć do Czech, ponadto fajny basen w Verde Montana Hotel e Kudowie (można wejść nie będąc zakwaterewanym).

Pozdrawiam
Sebastian
balbina76
Użytkownik
Auto:: Touareg 262KM
Imię:: Tomasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: balbina76 »

dokładnie jak kolega mówi ja jeżdze z Konina do Karpacza lub do Szklarskiej tą trasą i jest jak na nasze warunki spokojna mi te 300km zajmuje 4h
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

spaczek pisze:... i wyprowadza cię na Kudowę (oznakowane).
I tutaj zaczyna się męczarnia jazdy po krajowej 8 aż do samej Kudowy. Jedna z najniebezpieczniejszych krajówek w Polsce. Szczególną uwagę zachowaj na odcinku Łagiewniki - Ząbkowice... strasznie dużo ludzi tam już zginęło :(

P.S. z tego co pamiętam to jeśli maszty radarów są szare (nie wiem czy wymienili już je na żółte) to są puste, przynajmniej tak był zawsze na odcinku Wrocław - Łagiewniki. W Łagiewnikach potrafią ustawić się na wjeździe na Orlenie, później 200m dalej w uliczce po prawej - nie widać ich bo jest małe wzniesienie i zakręt w lewo (wszystko na 50). Dalej w kierunku Niemczy w Wilkowie i Nowej Wsi Niemczańskiej potrafią ustawić się z suszarką. Dalej już nie wiem jak jest bo to nie moje tereny ;)
ODPOWIEDZ