Klucz do tylnej lampy

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
skorpion1vw
Przeglądacz
Auto:: VW TOURAN 1.9 AVQ 03'
Imię:: Wojtek

Klucz do tylnej lampy

Post autor: skorpion1vw »

Na wczasach otrzymałem komunikat na kompie defekt tylna prawa postojowa żarówa i stwierdziłem przy okazji chęci wymiany że w zestawie brak specjalnego klucza do plastykowej obudowy.Czy możecie podać mi wymiary,grubość długość itp. tego klucza bo albo sobie dorobię albo kupię.I powiedzcie jak go zdjąć żeby nie połamać.
CB Lafayette Zeus+antena Snake

Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 117 razy
Otrzymał podziękowań: 697 razy

Post autor: spacewalker »

Srubokret jak masz org w bagazniku to masz czym odkrecic. Klucz- to TORX 27 długosc , obojeta, min 10cm dla komfortu odkręcenia.
Zdejmujesz tak:
Odciagasz boczną zaslepkę (to odciagasz haczykiem do zdejmowania dekielków z felg), 2 śrubki odkręcasz, zdejmujesz lampę po mału, bo 2 pozostałe uchyty to takie czopy kuliste, wysuwaj ją na zewnatrz auta.

czyli .... mając zestaw do zdejmowania koła , zdejmujesz lapme.
Awatar użytkownika
skorpion1vw
Przeglądacz
Auto:: VW TOURAN 1.9 AVQ 03'
Imię:: Wojtek

Post autor: skorpion1vw »

Dzięki kolego właśnie mi chodzi o ten wygięty klucz którego nie mam w komplecie ale dziś podejrzałem u gościa co ma też turka jak wygląda i sam sobie dorobiłem i jest już po sprawie i co ważniejsze po udanej wymianie bez szkód ;-)i bez wkurzającej kontrolki na kompie żarówa ;-)
CB Lafayette Zeus+antena Snake

Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
ODPOWIEDZ