Szarpanie .. C.D !!
-
KondzioR.
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
Szarpanie .. C.D !!
Witam.
Od pewnego czasu dzieją sie dziwne rzeczy w moim Touranie, tzn... z 15tyś km temu było coś takiego że np. przy 130km/h na 4 biegu potrafił szarpnąć czy coś, ale to było tak sporadyczne że dałem sobie z tym spokój... teraz problem wrócił.. dzieje sie to na każdym biegu, auto jakby straciło jad, na jałowym autem telepie, a przy przyśpieszaniu szarpie,przerywa..
Skrzynia DSG, na P auto wkręca sie do 5tyś obr + na N tylko do 4tyś ..
Co to może być? Miał ktoś coś podobnego.. Na kompie były dwa błędy, jeden sporadyczny, a drugi coś z przeładowaniem czy coś podobnego..
Zrobiłem kilka km tak dając mu w kite i nic nie wyskakuje..
Pozdrawiam..
Od pewnego czasu dzieją sie dziwne rzeczy w moim Touranie, tzn... z 15tyś km temu było coś takiego że np. przy 130km/h na 4 biegu potrafił szarpnąć czy coś, ale to było tak sporadyczne że dałem sobie z tym spokój... teraz problem wrócił.. dzieje sie to na każdym biegu, auto jakby straciło jad, na jałowym autem telepie, a przy przyśpieszaniu szarpie,przerywa..
Co to może być? Miał ktoś coś podobnego.. Na kompie były dwa błędy, jeden sporadyczny, a drugi coś z przeładowaniem czy coś podobnego..
Pozdrawiam..
Ostatnio zmieniony czw maja 02, 2013 19:55 przez KondzioR., łącznie zmieniany 1 raz.
- marcelid
- ____________________

- Auto:: BASIC, 1.9 TDi-BKC, 2004
- Imię:: Marceli
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Nie ciekawy problem 2.0 TDI BKD DSG..
Coś niski bieg na tę prędkośćKondzioR. pisze:Witam.
przy 130km/h na 4 biegu
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Re: Nie ciekawy problem 2.0 TDI BKD DSG..
Może najlepiej na początek zVAGOvaćKondzioR. pisze:Witam.
Pozdrawiam..
smierdzi wtryskiwaczami, ale może i dwumas ...
nie kopci???
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Ja właśnie miałem problem z wiązką do wtrysków - błędów nie było żadnych tylko raz pojawił się problem elektryczny na jednym wtrysku i tyle... po długich poszukiwaniach przyczyny drgania silnika okazało się pojawiająca się przerwa na zasilaniu wtrysku i szarpanie (całkowity koszt naprawy - 450 zł.(robocizna+nowa wiązka)) wcześniej u różnych mechaników wydałem 5 tysięcy 
Już nie Touran
ale Sharan...
-
KondzioR.
- Przeglądacz
Wduś kick downa przy 120 i zobaczysz jaki Ci bieg wbije...
Słuchajcie, po rozmowie z pewnym mechanikiem mówił że może być coś z masą na aucie.. co prawda, miałem problemy wcześniej takie jak radio przestało sie odpalać po przekręceniu zapłonu(trzeba było guzikiem), lewy ksenon sie wyłączał i nie odpalał, a po chwile znowu działał.. teraz postał 2 dni, i jest wszystko git, nie szarpie, radio sie odpala, działczy jak należy..
[ Dodano: Czw Maj 02, 2013 20:03 ]
A więc problem powrócił, był u mechanika, mówi że powoli turbina tzn. łopatki mają dość... i to może być problemem, jak dla mnie to raczej nie to...
sprawdzałem pompowtryski .
Przy zwolnieniu pedału przyspieszenia :

Na luzie, 3tyś obr. :

Na jałowym :
Dodam. że w 013 gr. 1 pompowtrysk potrawi mieć -0.90, 2 i 3 spadają podczas mocnego przyśpieszania prawie zawsze do 0.00 a ostatni ma zawsze na + 0.60 ...
Tak to wygląda.. 1 i 4 największe różnice między sobą.. a 2 i 3 najmnijesze, jednak spadają do 0.0 .. Co powiecie o tym?
Słuchajcie, po rozmowie z pewnym mechanikiem mówił że może być coś z masą na aucie.. co prawda, miałem problemy wcześniej takie jak radio przestało sie odpalać po przekręceniu zapłonu(trzeba było guzikiem), lewy ksenon sie wyłączał i nie odpalał, a po chwile znowu działał.. teraz postał 2 dni, i jest wszystko git, nie szarpie, radio sie odpala, działczy jak należy..
[ Dodano: Czw Maj 02, 2013 20:03 ]
A więc problem powrócił, był u mechanika, mówi że powoli turbina tzn. łopatki mają dość... i to może być problemem, jak dla mnie to raczej nie to...
sprawdzałem pompowtryski .
Przy zwolnieniu pedału przyspieszenia :
Na luzie, 3tyś obr. :
Na jałowym :
Dodam. że w 013 gr. 1 pompowtrysk potrawi mieć -0.90, 2 i 3 spadają podczas mocnego przyśpieszania prawie zawsze do 0.00 a ostatni ma zawsze na + 0.60 ...
Tak to wygląda.. 1 i 4 największe różnice między sobą.. a 2 i 3 najmnijesze, jednak spadają do 0.0 .. Co powiecie o tym?
-
gregory12345
- Początkujący
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam moze to cos wam pomoze moj kolega niedawno mial to samo w golfie 4 101 koni tez mu samochod szarpal i przyczyna bylo przetarte przewody na pierwszym wtrysku wiec ja bym zaczal od sprawdzenia przewodow a przyokazji sciagnal egr i go przeczyscil razem z wtyczka i narazie pomoglo juz mu nie szarpie
Gregor