przejście słupek B= drzwi pasażera, potrzebna konsultacja

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

przejście słupek B= drzwi pasażera, potrzebna konsultacja

Post autor: aawol »

Zbieram się do montażu lampek i głośników w tylnych drzwiach ( szyby korba), zaglądając do wtyczki pod gumową osłoną widzę wtyczkę z dwoma rzędami miejsc na piny cienkie i grube ( wykorzystane są tylko 5 co jest bardzo istotne!!!). Przy użyciu lusterka obejrzałem sobie gniazdo w słupku i znalazłem zamontowane 4 piny cienkie więcej niż w wtyczce. Układ ich jest taki (patrząc z góry) 11011011100000, we wtyczce jest tak 1100000100000. Stąd moje pytanie :
Czy dodatkowe piny mogą być wolne? czy można je wykorzystać do przejścia kabli? czy jeśli są podłączone do jakichś kabli można stwierdzić do jakich i w jakim celu?
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
lukasz22i
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 3 razy

Post autor: lukasz22i »

Również zabieram się za montaż głośników z tyłu i chętnie prześledzę ten wątek...rozumiem że trzeba ciągnąć instalację głośnikową od samego radia do drzwi? Czy jest pociągnięta np. do słupka?
Awatar użytkownika
aawol

no to może ma ktoś fotkę od środka słupka z widocznym gniazdem i z podpisanymi kablami w gnieździe? Cokolwiek od czego mogę zacząć... jest podejrzenie że może instalacja głośnikowa dochodzi do słupka....
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę

auto touran aawol
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

aawol, Tak na szybko

http://i1280.photobucket.com/albums/a48 ... acdad9.jpg

prześledź ten temat lampek w drzwiach...

http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0

Ja postaram się przez weekend coś Ci jeszcze powysyłać jak znajdę...
Awatar użytkownika
aawol

wątek o montażu lampek znam na pamięć!!! to moja aktualna lektura obowiązkowa... Tę fotkę widziałem - układ w gnieździe mam tak samo zajęte piny ( te po prawej stronie - mniejsze), kolorów kabli nie widziałem bo osłonę słupka udało mi się ledwie odchylić i nie chcę oberwać kołków. Do pełni szczęścia ( na chwilę obecną) brakuje mi opisania tych pinów ... Jak będę to wiedział podejmę decyzję jakie i ile kabli muszę dołożyć a co za tym idzie ile pinów zamówić.... niemniej jednak choćby skały..... lampki z tyłu muszą być - zamówiłem zresztą ledy do oświetlenia przestrzeni wokół auta.... przy okazji czerwone do ambienta też :mrgreen: księgowa patrzy na mnie bykiem...

21.04. wiem że wolne piny w słupku nie są głośnikowe - wtyczka radia ma puste oczka w miejscu kabli głośników tylnych....
ZWzPD - ale jaja!!!!

auto touran aawol
ODPOWIEDZ