Touran 1.4 TSI 140 czy warto kupić?
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
Touran 1.4 TSI 140 czy warto kupić?
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum, poszukuje dla rodziny jakiegoś samochodu.
Wybór padł na tourana 1.4 tsi. Chciałbym się dowiedzieć czy z tym silnikiem są jakieś problemy. Chciałbym zaznaczyć że samochodem nie będę dużo jeździł, raczej będą to zakupy może czasami żona podjedzie do koleżanek no i raz lub dwa razy do roku wyjazdy na wczasy.
No może zaczniemy jeździć jak będzie ciepło gdzies nad jezioro około 50 km w jedną stronę.
Proszę powiedzieć czy coś znajdę za kwotę około 33 tyś. Czy ktoś może mi pomoc kupić lub zajmuje się handlem lub sprowadzaniem samochodów. Nie chciałbym trafić na jakaś minę dlatego proszę o jakąkolwiek pomoc.
Wybór padł na tourana 1.4 tsi. Chciałbym się dowiedzieć czy z tym silnikiem są jakieś problemy. Chciałbym zaznaczyć że samochodem nie będę dużo jeździł, raczej będą to zakupy może czasami żona podjedzie do koleżanek no i raz lub dwa razy do roku wyjazdy na wczasy.
No może zaczniemy jeździć jak będzie ciepło gdzies nad jezioro około 50 km w jedną stronę.
Proszę powiedzieć czy coś znajdę za kwotę około 33 tyś. Czy ktoś może mi pomoc kupić lub zajmuje się handlem lub sprowadzaniem samochodów. Nie chciałbym trafić na jakaś minę dlatego proszę o jakąkolwiek pomoc.
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Witam
Wypadałoby przeczytać Regulamin i się przywitać na forum. Co do silnika to odradzam. Z tego co czytałem i konsultowałem to jest awaryjny.
Proponuję też użyć opcji szukaj jest sporo wątków w powyższych tematach.
Pozdrawiam
Wypadałoby przeczytać Regulamin i się przywitać na forum. Co do silnika to odradzam. Z tego co czytałem i konsultowałem to jest awaryjny.
Proponuję też użyć opcji szukaj jest sporo wątków w powyższych tematach.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- stann
- Użytkownik
Przepraszam że sie nie przedstawiłem mam na imie Staszek jestem nowym użytkownikiem i szukam jak najwięcej informacji. Ludzie różnie piszą w testach różnie silniki wypadają. Z tego co czytałem najbardziej awaryjnym silnikiem jest 2.0 TDI, dlatego wybrałem nowy silnik 1.4. Dużo nie będę jezdził dlatego zdecydowałem się na benzynę.
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
stann, dobry wybór jak dużo nie latasz
, co do 2.0 to powiem z doświadczenia że polecam. A to że paru gości pisze że się psują to domniemywam wina nieprawdziwego przebiegu i serwisu, czy też niezadbania samochodu.
stann kwotę którą chcesz przeznaczyć na zakup auta to trochę mało jak na silnik 1,4 tsi, za tą kwotę możesz kupić fsi. Jeżeli byłbyś zainteresowany sprowadzeniem to zapraszam na PW do mnie.

stann kwotę którą chcesz przeznaczyć na zakup auta to trochę mało jak na silnik 1,4 tsi, za tą kwotę możesz kupić fsi. Jeżeli byłbyś zainteresowany sprowadzeniem to zapraszam na PW do mnie.
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
1.4 też niestety jest awaryjny. Są problemy m.in. z łańcuchem który miał być elementem niewymienialnym, bezawaryjnym. Tak więc odradzam. Rozmawiałem dzisiaj z bardzo dobrymi mechanikami i dosyć negatywnie wypowiadali się o silniku 1.4
Najlepszym silnikiem jest chyba 1,9 TDI ze starszych roczników.
Ogólnie z silnikami to też zależy czy były dobrze serwisowane i kto jak dbał o auto. Zależy też jakie oznaczenia ma dany silnik bo są teoretycznie bardziej awaryjne i mniej nawet wśród 2.0 TDI. Z tego co kojarzę to AKI z forum ściąga auta z Niemiec więc możesz do niego napisać na PW.
Przypuszczam, że jest więcej takich osób wystarczy poszukać na forum. Jest też dział na forum Kupię tam możesz napisać. Na pewno ktoś odpisze.
Pozdrawiam
Najlepszym silnikiem jest chyba 1,9 TDI ze starszych roczników.
Ogólnie z silnikami to też zależy czy były dobrze serwisowane i kto jak dbał o auto. Zależy też jakie oznaczenia ma dany silnik bo są teoretycznie bardziej awaryjne i mniej nawet wśród 2.0 TDI. Z tego co kojarzę to AKI z forum ściąga auta z Niemiec więc możesz do niego napisać na PW.
Przypuszczam, że jest więcej takich osób wystarczy poszukać na forum. Jest też dział na forum Kupię tam możesz napisać. Na pewno ktoś odpisze.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
- stann
- Użytkownik
Chciałbym aby ten samochód miał też kopa potrzebnego na trasie. Mam dwójkę dzieci. Jak bedę jechał nad morze to nie dam rady nic wyprzedzić jak samochód bedzie załadowany. Wybrałem też benzynę na niby mniejszą awaryjność a tym samym koszt utrzymania samochodu.
[ Dodano: Wto Kwi 23, 2013 22:11 ]
seba244, dzięki za linka. Powiedz mi czy znajomy kupił tourana z tym silnikiem? Jak nie to jakiego kupił?
[ Dodano: Wto Kwi 23, 2013 22:11 ]
seba244, dzięki za linka. Powiedz mi czy znajomy kupił tourana z tym silnikiem? Jak nie to jakiego kupił?