1. Co puka z tyłu? Ciche pukanie z prawej strony, słyszane nawet na dobrej drodze, parkingu, kostce brukowej, słychać przy powolnej jeździe, przy szybszej ginie w innych turanowych hałasach

Zawieszenie przejrzane, sztywne, bez luzów poza łącznikiem stab., myślałem że to przez niego, założony nowy ale bez zmiany, dalej puka. Może być amortyzator? Idzie to jakoś sprawdzić czy tylko wymiana?
2. Co telepie z przodu? Nieprzyjemne łomotanie na kostce brukowej, progach zwalniających, szczególnie na poprzecznych dziurach/garbach. Telepie jakby z lewej strony przodu, czuć to nawet na kierownicy. Sprawia wrażenie jakby miało coś odpaść.
Zawieszenie przejrzane, sztywne, jedynie luz na lewym łączniku stab., duży luz więc od razu wymiana, przy okazji prawy sworzeń wahacza bo guma strzeliła więc pewnie szybko by się skończył. Dudnienie niestety pozostało, myślałem że łącznik tak wali ale jest nowy.
Co to może być? Na szarpakach nic nie wyszło, potem u znajomego na warsztacie też nic poza łącznikiem lewym, niby wszystko gra ale komfort na nierównościach zerowy, oprócz tego że sam z siebie Touran jest twardy to jeszcze hałasuje i telepie kierownicą. Zauważyłem że jak ruszam i popuszczę gaz to też słychać puknięcie z przodu.
Pomóżcie.