Ksiazka serwisowa na forum
- skorpion1vw
- Przeglądacz
- Auto:: VW TOURAN 1.9 AVQ 03'
- Imię:: Wojtek
Ksiazka serwisowa na forum
Witam
Drodzy klubowicze co Wy na to zeby zalozyc temat "ksiazka serwisowa"I tam wpisywac/prowadzic jak sie nalezy wszystkie swoje naprawy/wymiany -serwis mozliwie wraz z podaniem przebiegu nazwy czesci ceny I daty wymiany w ten sposob w razie potrzeby,zapytan wiemy do kogo uderzyc a przy odsprzedaniu na/przez forum wiemy co w danym Turanku zostalo naprawione/wymienione.Plusy Tego sa takie ze w razie potrzeby wiemy do kogo uderzyc z zapytaniem I jest jasna historia Turanka, minus to to ze nie kazdy moze chciec sie pochwalic ze juz wszystko ma nowe w Swoim Turanku poza soba ) niczym nowka z Wolfsburga ))) ale takich przypadkow raczej nie bedzie bo to sa przeciez Nasze dopieszczone Tourany ...)
Drodzy klubowicze co Wy na to zeby zalozyc temat "ksiazka serwisowa"I tam wpisywac/prowadzic jak sie nalezy wszystkie swoje naprawy/wymiany -serwis mozliwie wraz z podaniem przebiegu nazwy czesci ceny I daty wymiany w ten sposob w razie potrzeby,zapytan wiemy do kogo uderzyc a przy odsprzedaniu na/przez forum wiemy co w danym Turanku zostalo naprawione/wymienione.Plusy Tego sa takie ze w razie potrzeby wiemy do kogo uderzyc z zapytaniem I jest jasna historia Turanka, minus to to ze nie kazdy moze chciec sie pochwalic ze juz wszystko ma nowe w Swoim Turanku poza soba ) niczym nowka z Wolfsburga ))) ale takich przypadkow raczej nie bedzie bo to sa przeciez Nasze dopieszczone Tourany ...)
CB Lafayette Zeus+antena Snake
Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
Pozdrawiam
skorpion1vw
dolnośląskie
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Ja oprócz książki serwisowej mam notes przy kolejnym już aucie gdzie wpisuje co przy jakim przebiegu było wymieniane oraz kiedy jest kolejna wymiana. Na większość wymienianych rzeczy mam paragony i faktury. Wymiany pompowtrysków mam i w książce serwisowej i w notesie. Ja wszystkie wymiany robię regularnie w terminach które zaleca producent.
Bo o autko trzeba dbać
Usłyszeć od kolejnego właściciela auta po sprzedaży, że jest z niego zadowolony i że samochód jest zadbany bezcenne
Pozdrawiam
Bo o autko trzeba dbać

Usłyszeć od kolejnego właściciela auta po sprzedaży, że jest z niego zadowolony i że samochód jest zadbany bezcenne

Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
-
- Początkujący
- Auto:: VW,Touran,1,9 TDI, 2004
- Imię:: andrzej
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Re: Ksiazka serwisowa na forum
Ja już przy którymś aucie z kolei wpisuję w książkę wszystkie wymiany z datą i stanem licznika. Potem mam nawet dla siebie informację kiedy co było zrobione. Czego nie potrafię sam zrobić robi znajomy mechanik ale i tak wpisuję wszystko. Do ASO jeżdżę na przeglądy okresowe więc przynajmniej raz w roku mają oficjalny wpis w bazie. 

Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- Golas
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T1 2.0 TDi
- Imię:: Adam
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 51 razy
- Kontakt:
Kolego na forum prowadzenie "ksiązki serwisowej" nie przejdzie bo niewyobrażam sobie ile stron dziennie by przybywało w takim temacie każdy (nie)stety musi zadbać o własną ksiązkę :]
Sam nie posiadam oryginalnej ale prowadzę uniwersalną ksiązkę co ,kiedy przy jakim przebiegu wymieniane do tego arkusz kalkulacyjny + paragony/faktury :]
pozdrawiam
Sam nie posiadam oryginalnej ale prowadzę uniwersalną ksiązkę co ,kiedy przy jakim przebiegu wymieniane do tego arkusz kalkulacyjny + paragony/faktury :]
pozdrawiam
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
ksiązkę to mozna pisać i pisać i kiedy się chce... hehe
Ja tam zbieram paragony choć na razie od czasu zakupu, jedynie trzy części musiałem kupić co uległy zużyciu awarii nie licząc oleju i filtrów i wycieraczek.
Kasy na mody poszło w pi..uuu
Ja tam zbieram paragony choć na razie od czasu zakupu, jedynie trzy części musiałem kupić co uległy zużyciu awarii nie licząc oleju i filtrów i wycieraczek.

Kasy na mody poszło w pi..uuu
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Jak sprzedawałem Sharana to gościowi dałem dwie kartki A4 ze wszystkimi wymianami ,stan licznika,nr części,nazwa części,cena + wszystkie faktury i rachunki za te części , gość był pod wrażeniem że coś takiego posiadam, w poprzednim touranie tez tak zrobiłem i przy obecnym także wszystko wypisuje ,a jak będę sprzedawał kiedyś to przekażę nowemu nabywcy

Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest