Czesc
Jak w temacie scina mi tylne opony od wewnetrzenej strony i szukam jakiegos pomyslu od czego zaczac tuleje czy moze amortyzatory ? moze ktos z was mial podobny problem ?
Po pierwsze kiedy była sprawdzana geometria?
Po drugie mogą to być tuleje tylnych wahaczy.
Sprawdź czy tylne koło ci się nie "kładzie", w górnej części nie jest pochylone bardziej do wnętrza.
Tak tylko nie wydaje mi sie zeby z tylu byl az taki duzy zakres regulacji a kola u mnie lekko leza w ta strone / \ jak na razie wiem tylko ze sprezyna do wymiany bo koncowka zwoju sie ulamala i zastanawiam sie ktore tuleje mozna by ewentualnie wymienic zeby gralo ;]
A i jeszcze takie pytanie jak myslicie wymieniac 2 sprezyny czy tylka to peknieta
Jeżeli u mnie tył górą zaczyna składać się do środka (prawe bardziej) to co jest to wymiany? Czy tylko ustawienie geometrii wystarczy? Po zmianie opon na letnie nie da się jechać z tyłu powyżej 100 hałas spada do takiego stopnia że da się normalnie rozmawiać poniżej stówki jak samolot. Touran trzyma się drogi i zakrętów tak jak należy.
Co zauwazylem jeszcze to dolny wachacz przy mocowaniu na srodku auta przekrzywiony jest troche do srodka samochodu z obu stron i teraz nie wiem czy to tez tak wyglada czy moze juz tuleje sa wyrobione i dlatego go lekko wygielo zeby rozjasnic troche sprawe zrobilem zdjecie 1 na nim to miejsce w ktore wchodzi wachacz 2 razem z tuleja i przy nr 1 wachacz wlasnie mam lekko przechylony w strone przodu samochodu z obu stron
collega, narazie nie siejmy paniki,a ustaw dobrze zbieżność..Jak nie da się ustawić zbieżności to dopiero zabieraj się za naprawy. Ja mam 231kkm i nie ma potrzeby żadnych remontów z tyłu..