Wymiana rozrządu
- kalorak
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Wymiana rozrządu
Witam,
jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Mam silnik BMM i w Niemieckim serwisie poinformowano mnie, że rozrząd muszę wymienić przy 120 tys lub do Października 2013, w polskim serwisie VW powiedzieli mi że rozrząd powiniem bć wymieniony przy 90 tys. na infolini VW otrzymałem informację (a raczej nie otrzymałem) że wymienia się na 90 lub 120 tys. komu mam wierzyć?
Proszę o opinie
jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Mam silnik BMM i w Niemieckim serwisie poinformowano mnie, że rozrząd muszę wymienić przy 120 tys lub do Października 2013, w polskim serwisie VW powiedzieli mi że rozrząd powiniem bć wymieniony przy 90 tys. na infolini VW otrzymałem informację (a raczej nie otrzymałem) że wymienia się na 90 lub 120 tys. komu mam wierzyć?
Proszę o opinie
- kalorak
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja mam przed liftem, końcówka pierwszej serii ale silnik ma oznaczenie BMM.
A zapytam jeszcze czym się różnią nasze warunki od niemieckich? Wg moich spostrzeżeń drogi oraz paliwo nie mają wpływu na żywotność paska rozrządu, zastanawia mnie jeszcze fakt, że (jak pisałem w pierwszym poście) w Niemczech powiedział 120 tys lub październik 2013, czy jest w VW jakieś rozgraniczenie wielkowe (np jak w Fordzie 10 lat lub 160 tys.).
Pozdrawiam
A zapytam jeszcze czym się różnią nasze warunki od niemieckich? Wg moich spostrzeżeń drogi oraz paliwo nie mają wpływu na żywotność paska rozrządu, zastanawia mnie jeszcze fakt, że (jak pisałem w pierwszym poście) w Niemczech powiedział 120 tys lub październik 2013, czy jest w VW jakieś rozgraniczenie wielkowe (np jak w Fordzie 10 lat lub 160 tys.).
Pozdrawiam
- admin
- Władca postów
- Auto:: Touran
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
Od modelu 2007 jest co 150kkm, do '06 było co 120kkm. Czyli Ci dobrze powiedzieli. Jeżeli przebiegu nie ma to wg czasu (lat) eksploatacji, czyli pewnie po 7 (to też w książce powinno być, ale nigdy nie wnikałem).
Chodzi o warunki jazdy, w DE auta latają po autostradach głównie a w PL jak się jeździ miasto, korki itp. to bardziej rozrząd dostaje po tyłku.
Chodzi o warunki jazdy, w DE auta latają po autostradach głównie a w PL jak się jeździ miasto, korki itp. to bardziej rozrząd dostaje po tyłku.
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Z rozrządem to jest tak ze możesz i 260 tys na nim dokręcić i nic sie nie stanie a może tez tak byc że strzeli po kolejnych 10 km wiec warto wymienić jeśli masz zamiar śmigać nada tourankiem 
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO