Touran przed liftem 2004-2005

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
fedajkin
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Touran przed liftem 2004-2005

Post autor: fedajkin »

Witam,

Poszukuję od pewnego czasu Touranka:)

To na czym się skupiam to głównie rocznik 2004-2005 (ze względów na finanse) no i oczywiście jak najlepsze wyposażenie:)

To na co trafiłem w swojej okolicy to http://www.allegromat.pl/aukcja138119

Ogólnie zdjęcia nie pokazują nic:) Z tego co się dowiedziałem to jest climatronic a reszta wielka niewiadoma - auta nie oglądałem jeszcze a sprzedawca nie wie (?!) czy ma np podgrzewane siedzenia...

Jakieś przemyślenia?:)
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

Witam ładny samochód zwłaszcza tapicerka zawsze taką chciałem,nie wiem ale chyba na przednim zderzaku pod prawym reflektorem( od strony pasażera ) widać na dwóch zdjęciach długą rysę ale może się mylę a podgrzewane siedzenia to sprzedawca powinien wiedzieć czy ma jak zobaczy climatronic,chyba że jest tylko pośrednikiem i nie widział samochodu pozdrowienia.
fedajkin
Początkujący

Właśnie ta tapicerka mnie bardzo przyciąga. Co do rys to wiem, że są:) Tak samo jak przednia pęknięta szyba...
Awatar użytkownika
Miki76
Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
Imię:: Damian
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowań: 194 razy

Post autor: Miki76 »

Touran Dodiego
http://allegro.pl/touran-tdi-klima-high ... 24560.html
tu masz pewniaka od naszego kolegi z forum ;)
Awatar użytkownika
kowet
Zaawansowany
Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: kowet »

Miki76 pisze:Touran Dodiego
http://allegro.pl/touran-...3298424560.html
tu masz pewniaka od naszego kolegi z forum
fakt bardzo ładny - powiem nawet że ładniejszy od mojego - ale jakbyś chciał zobaczyć naszego do sprzedania to zapraszam:
http://allegro.pl/vw-touran-2-0-tdi-dsg ... 00190.html
ale na pewno wymaga kosmetyki porównując do Dodiego - jak mu tego zazdroszczę :) :brawa:
Już nie Touran :( ale Sharan...
fedajkin
Początkujący

Dziękuję za komentarze. Auta forumowiczów oczywiście super sprawa, jednak tutaj miałem najbliżej jak na razie :)

Dziś oglądałem i wygląda całkiem nieźle, małe otarcia na zderzakach, przejechałem kilkanaście kilometrów i zdaje się ok. Teraz tylko chciałbym zabrać go na jakiś przegląd ale sprzedający wyjechał na tydzień do Brzegu Dolnego:) Może jacyś koledzy z tamtego rejonu znają jakiś warsztat, który sprawdziłby mi tego Touranka i pozwolił podjąć ostateczną decyzję?
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

fedajkin pisze:Auta forumowiczów oczywiście super sprawa, jednak tutaj miałem najbliżej jak na razie
Wydawanie paru tys. tylko dlatego ze jest blisko to chyba nie najlepszy pomysł... :>
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
fedajkin
Początkujący

To prawda - ma też inne zalety, jak wygląd :) A co do stanu pojazdu to właśnie ostatecznie chcę sprawdzić. Jak będzie OK to wtedy się zdecyduję :>
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Uważaj na ASO, bo to wiesz... wszystkiego nie sprawdzą, a i może są dogadani z właścicielem auta, które chcesz kupić. Najlepiej serwis, którym chcesz sprawdzić auto wybierz sam.
Super wyjściem by było, gdybyś miał kogoś z forum pod ręką z kablem i sprawdzili byście sobie razem auto.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Miki76
Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
Imię:: Damian
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowań: 194 razy

Post autor: Miki76 »

z forum masz pewniaki zawsze możesz sobie sprawdzić co ktoś wymieniał i jakie miał problemy czyli jak by nie patrzeć cały czas aktualna historia auta tu jest :P
fedajkin
Początkujący

Tak wiem, że z forum jest pewniak i nie wykluczam tego, tylko chcę dokończyć sprawę z tym Touranem. I faktycznie fajnie byłoby mieć kogoś z okolicy, kto mógłby pomóc w sprawdzeniu auta (nie za darmo oczywiście :) ).
Awatar użytkownika
marnon
Zaawansowany
Auto:: Golf V variant
Imię:: Marcin
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: marnon »

Miki76 pisze:z forum masz pewniaki zawsze możesz sobie sprawdzić co ktoś wymieniał i jakie miał problemy czyli jak by nie patrzeć cały czas aktualna historia auta tu jest :P

Touran którego sprzedaje Dodi to nie jego prywatne auto a sprowadzone, ale fakt że jest forumowiczem daje dozę zaufania że auto może być godne uwagi... ja z doświadczenia swojego wiem że czy auto od forumowicza czy kogoś innego trzeba traktować tak samo bo nigdy nie wiadomo jak to było z autem zanim wpadło w ręce forumowicza. Ja jednak poszukiwania faktycznie zacząłbym od forum.
ralf
Przeglądacz
Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
Imię:: .

Post autor: ralf »

Witam ja swojego tourana kupowałem z komisu i mimo że był lakierowany błotnik drzwi(widać że po wypadku) i trochę zaniedbany w środku napaliłem się na niego jak :evil: ..bli.wtedy nie było co wybierać a teraz do koloru do wyboru.Nie wiem jak jest obecnie z nr vin trzeba być właścicielem samochodu żeby można było sprawdzić przebieg naprawy itp.? ja swojego sprawdzałem dopiero po kupnie ryzyko ale się opłaciło. Najlepiej kupować samochód taki który nie jest odpicowany tzn.silnik wymyty wnętrze można wtedy wykryć wady no i cenę też można obniżyć pozdrowienia.
fedajkin
Początkujący

Cóż - ja już jestem właścicielem wymienionego wyżej Tourana :) Po podpięciu do kompa wszystko wyszło ok, mechanicznie także jest w porządku :) Ostatnie dni spędziłem na testowaniu jego możliwości i jest naprawdę świetnie.
Awatar użytkownika
kowet
Zaawansowany
Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: kowet »

fedajkin, moje gratki :) witaj wśród użytkowników Touranów
Już nie Touran :( ale Sharan...
ODPOWIEDZ