Mam pytanie może banalne ale nigdzie nie mogę się doszukać odpowiedzi.Chodzi oto czy jak mam ustawiony nadmuch na kratkach na ekom czyli nadmuch powietrza z zew to czy w schowku będzię dmuchało chłodem??Na razie nie mam tego jak sprawdzić ale jestem ciekaw czy jak dojadę na miejsce będę miał piwko zimne
Jak koledzy napisali powyżej. Nadmuch w schowek reguluje się wyłącznie pokrętłem wewnątrz schowka, ustaw na maxa i będzie piwko w słusznej temperaturze.
Pamiętaj ogólnie: dobre pilsy/lagery - piwka dolnej fermentacji smakują najlepiej w temperaturze 8-12 stopni Celcjusza, ciemniejsze - górnej fermentacji lub zawierające więcej ekstraktu to natomiast 12-14 stopni tejże skali.
Właśnie spożywam sobie Budweiserka o temp.około 10 stopni.
Witam, sory że odkopuje, ale chodzi mi o ten nieszczęsny schowek, mianowicie przekręcam tym pokrętłem żeby szczelina była jak największa i nie ważne czy włączam nadmuch z klima czy bez powietrze nie leci wogule, może być zatkany dopływ powietrza? Jeśli tak to jak to sprawdzić.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Tak jak PIOTREL napisał, zatkanie tego wężyka to raczej nie realne, a przy zakładaniu schowka trzeba się troszeczkę nagimnastykować żeby się z tyłu schowka nie rozpiął i pewnie ktoś dał sobie spokój, 10-15 min roboty przy zdemontowaniu i założeniu schowka i masz wszystko działające.