Po przesiadce z caddy'ego, który dysponował RDS 300 bez mp3, obecnie wraz z media-in trudno mi się do takiego wypasu przyzwyczaić
Ale że w dowodzie mam wpisaną narodowość: polska, więc muszę sobie ponarzekać
Pomimo zaznaczenia check-boxu, że radio ma czytać tagi mp3, to nie robi tego wszystkie utwory to dla niego tracki. Ponadto nie czyta niektórych mp3, nie wiem z jakiego powodu. Zbyt nowe? VBR? nie mam pojęcia...
Czy to radio ma w ogóle aktualizowany soft? Czy da się sprawdzić, jaką wersję się posiada?
Bart, wyślij mi piosenki które nagrałeś. Wypalę płytę i sprawdzę jak na innych RNS300 to działa, najwyżej podmienię Ci navi na jakąś nowszą wersję (niestety nie wiem jak to sprawdzić ale ostatnio jedno radio aktualizowałem na zlocie dosyć świeżą płytą).
[ Dodano: Czw Lip 18, 2013 09:13 ]
Mały update wiadomości, które zdążyłem rozpracować metodą prób i błędów do tej pory.
Wygląda na to, że mimo gniazda media-in radio czyta je po trosze tak, jak zmieniarkę 6CD. To znaczy, że ile bym nie wgrał na pendrive folderów, widać tylko 6 pierwszych. Dalej ani dudu.
Można to rozwiązać poprzez wrzucenie mp3 razem do kupy w jeden folder, albo wrzucać foldery jeden do drugiego. Tyle tylko, że to średnie rozwiązanie, bo RNS300 nie czyta mi mp3 tagów - trzeba pamiętać, jaka płyta jest w z jaką w jakim folderze, a żeby mieć 100% pewności, to trzeba sobie karteczkę pisać z kolejnością katalogów i ilością utworów, żeby wedle kaprysu trafić na szukany w danym momencie.
Także na chwilę obecną trapią mnie dwa pytania: czy da się w RNS300 uruchomić czytanie tagów mp3 i nazw folderów (obecnie są wyświetla CD 1, CD2 itd do CD 6) - względnie, czemu do cholery nie są wyświetlane tagi, bo taka opcja w menu istnieje!?
A druga sprawa - czy jest szansa na obejście tego ograniczenia ilości 6 katalogów w katalogu głównym pendrive'a.