Witam mam problem ze zwijaniem się tylnych pasów bezpieczeństwa, strasznie długo wracają na swoje miejsce.
Niejednokrotnie pasażer przytrzaskiwał pas drzwiami
Chciałbym się za to zabrać, teraz moje pytanie jak się do nich dostać, co trzeba zdemontować.
Podepne się pod temat... po ostatniej podróży zauważyłem, że rozsypała mi sie ta plastikowa obudowa gdzie wtykamy pas (chodzi o pasażera 2rząd, za kierowcą). Na szybkiego skleilem to izolacją ale wypadła jakaś sprężynka. Próbowalem zapinac pas i wszystko działa i teraz pytanie...
Jak bym chcial go wymienic to wystarczy kupic cale to gniazdo czy to jest jakis komplet razem z pasem?? ktos moze wymieniał?
GioW,
Myślę, że wystarczy dokupić sam element zaznaczony na fotce. Nie jest zintegrowany z pasami, więc nie potrzeba kupować kompletu. No chyba, że komuś zaczynają się pasy przecierać, to wtedy najlepiej wymienić na nowe.
[ Dodano: Sro Lip 17, 2013 13:45 ] pabloxxx,
W dziale linki masz poradnik sam naprawiam do ściągnięcia - opis demontażu powinien być.
Tak chodzi mi o drugi rzad za kierowca... czyli sam ten jeden uchwyt. Na zdjeciu pokazales albo trzeci rzad albo srodkowy fotel bo jest podwojne zapiecie. Mi padla tylko jedna ta obudowa - nr 6 na twoim zdjeciu.
Odgrzeję temat:
czy ktoś się orientuje gdzie można kupić zapinkę/gniazdo do środkowego siedzenia w drugim rzędzie? Popularny serwis aukcyjny jakoś nie zwraca trafień
AdamWnuk pisze:Odgrzeję temat:
czy ktoś się orientuje gdzie można kupić zapinkę/gniazdo do środkowego siedzenia w drugim rzędzie? Popularny serwis aukcyjny jakoś nie zwraca trafień
Środkowy fotel, to którą, prawą czy lewą. A ogólnie to w ASO dostaniesz bez problemu. Ja kupowałem po 70 czy 80 PLN, zdaje się.
Ponadto zapraszamy kolegę Adama do Powitalni.
AdamWnuk pisze:Odgrzeję temat:
Kolego czytamy pierw regulamin : viewtopic.php?f=8&t=7404
Potem się witamy : viewforum.php?f=1
I wtedy możemy pisać coś na forum
Bo inaczej post poleci w kosz przez ADMINA