Wyposażenie "naprawcze" we wnęce koła
-
Bart
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
Wyposażenie "naprawcze" we wnęce koła
Cześć,
mam pytanie odnośnie standardu wyposażenia, jakie powinno się znaleźć w styropianie w bagażniku. Nie mam dojazdówki, a to co mam to:
- płyn uszczelniający uszkodzoną oponę,
- drucik do zdejmowania zaślepek z alufelg,
- element do włożenia w otwór koła do jego demontażu,
- uchwyt wkręcany z przodu do zaczepienia linki holowniczej.
W tym styropianie jest jeszcze mnóstwo innych otworów różnych rozmiarów i kształtów, więc zachodzę w głowę, czy czegoś mi nie brakuje, np. lewarka??
mam pytanie odnośnie standardu wyposażenia, jakie powinno się znaleźć w styropianie w bagażniku. Nie mam dojazdówki, a to co mam to:
- płyn uszczelniający uszkodzoną oponę,
- drucik do zdejmowania zaślepek z alufelg,
- element do włożenia w otwór koła do jego demontażu,
- uchwyt wkręcany z przodu do zaczepienia linki holowniczej.
W tym styropianie jest jeszcze mnóstwo innych otworów różnych rozmiarów i kształtów, więc zachodzę w głowę, czy czegoś mi nie brakuje, np. lewarka??
BYŁY: Astra 1.4i '95, Civic 1.4iS '01, Caddy 1.9 TDI '04 (szczęśliwie sprzedany na Ukrainę)
JEST: Touran United 2.0 TDI BMM '08
Jeśli chodzi o samochody, to człowiek cieszy się dwa razy: pierwszy raz, gdy kupi, a drugi raz, kiedy sprzeda
Jeśli chodzi o samochody, to człowiek cieszy się dwa razy: pierwszy raz, gdy kupi, a drugi raz, kiedy sprzeda
-
Bart
- Początkujący
- Kontakt:
Ano właśnie. Cuś bida z tym u mnie.
Z tego, co piszecie, nie ma:
- klucza do kół,
- lewarka,
- kompresora.
W bocznym schowku była tylko apteczka... A czy demontowalny hak to standard wyposażenia?
Z tego, co piszecie, nie ma:
- klucza do kół,
- lewarka,
- kompresora.
W bocznym schowku była tylko apteczka... A czy demontowalny hak to standard wyposażenia?
BYŁY: Astra 1.4i '95, Civic 1.4iS '01, Caddy 1.9 TDI '04 (szczęśliwie sprzedany na Ukrainę)
-
Bart
- Początkujący
- Kontakt:
Heh, no tak - na logikę rzecz biorąc podłącza się mazidło pod padłe koło, pompuje, smaruje i jedziecheles pisze:Bart,
Po co byłby lewarek i klucz jak masz kompresor, przecież w tej opcji nie zdejmujesz opony.
Chyba, że się nie jedzie... to się stoi i dzwoni. Telefon z numerem na lawetę też winni dawać w zestawie naprawczym...
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
A ja miałem / mam i zestaw naprawczy z kompresorem i lewarek z kluczemcheles pisze:Bart,
Brakuje Ci tylko kompresora do zestawu. VW dawał w zestawie: uszczelniacz plus kompresor, drucik do tylnych świateł, ucho do linki holowniczej.
Po co byłby lewarek i klucz jak masz kompresor, przecież w tej opcji nie zdejmujesz opony.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
Bart
- Początkujący
- Kontakt:
Wiadomo - highlinemarynarz75 pisze: A ja miałem / mam i zestaw naprawczy z kompresorem i lewarek z kluczem
- admin
- Władca postów
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 122 razy
- Kontakt:
cheles pisze:Bart,
Brakuje Ci tylko kompresora do zestawu. VW dawał w zestawie: uszczelniacz plus kompresor, drucik do tylnych świateł, ucho do linki holowniczej.
Dokładnie tak jest fabrycznie w poliftach, tj. kompresor + uszczelniacz. Nie ma lewarka i klucza do kół jak nie ma koła/dojazdówki.
To tzw. "pakiet oszczędnościowy" VW
Drucik i hak wkręcany to standard.