Witam.
Mam problem ze stukaniem gdzieś z układu kierowniczego podczas manewrowania,zawracania. Jeśli samochód stoi i kręcę kierownicą jest ok, ale jeśli samochód powoli się porusza w przód lub w tył i kręcę kierownicą to wtedy pojawiają się te stuki. Ciężko mi je zlokalizować.
Proszę o pomoc
Witam.
Niestety mimo wymiany łożysk na mcpersonach stukanie pojawia się dalej. A już myślałem,że będzie ok . Kręcąc kierownicą na miękkim podłożu jest ok ale już na np asfalcie zaczyna stukać (pykać). Zastanawia mnie czy czasem nie przypiekło jakiegoś przegubu drążków kierowniczych. Jestem laikiem co do mechaniki.
Podłaczę się pod temat .
U mnie przy skręcie ( na postoju i w czasie jazdy ) . Słychać skrzypienie , zgrzytanie , dzwięk jakby odkręcać zapieczona śrubę . Do wymiany łożyska Mc Persona ??
Maciej_F pisze:Podłaczę się pod temat .
U mnie przy skręcie ( na postoju i w czasie jazdy ) . Słychać skrzypienie , zgrzytanie , dzwięk jakby odkręcać zapieczona śrubę . Do wymiany łożyska Mc Persona ??
Czy już przy okazji warto wymieniać sprężyny ?
Zapewne łożyska, sprężyny nie koniecznie ale sprawdz je dobrze u mnie 1 spreżyna pękła jakies 10 dni po wymianie łożysk McPersona... trochę za długo z tym zwlekałem
Maciej_F pisze:Podłaczę się pod temat .