Spryskiwacze lamp , brak xenonow

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
Awatar użytkownika
ATARI
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Spryskiwacze lamp , brak xenonow

Post autor: ATARI »

Witam

Dzis walczyłem z cieknącym zbiorniczkiem od spryskiwaczy szyb i po zdjęciu zderzaka zauważyłem ze mam spryskiwacze lamp w zderzaku podłączone itp....nie wiem czy działają bo jeszcze mi gdzieś cieknie i chyba ciśnienie za słabe lecz podłączone są prawidłowo, czy to normalne mimo normalnych lamp???
Awatar użytkownika
hubert222
Zaawansowany
Auto:: Touran 2004 1.9 TDI AVQ
Imię:: Hubert
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 48 razy

Post autor: hubert222 »

Tak ja mam u siebie zwykle lampy i spryskiwacze. A zalaczaja sie chyba po kilku razach wlaczenia spryskiwacza przedniej szyby. Byly chyba one dodawane w tzw pakiecie zimowym? Jezeli sie myle prosze o sprostowanie ;-)
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

Dokładnie spryskiwacze reflektorów, grzane siedzenia i dysze spryskiwaczy to tzw. pakiet zimowy.

U mnie akurat spryski świateł załączają się przy pierwszy uruchomieniu spryskiwaczy.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Spryski lamp włączają się bodajże co piąte użycie spryskiwacza na szybę. W zwykłych lampach mogą być - właśnie jako pakiet zimowy bo spryskiwacze lamp są podgrzewane.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Tak jak piszą wyże koledzy. Jest to pakiet zimowy. Spryski załączają się co 5 raz, przy czym pamiętaj, że musisz mieć włączone światła mijania. Jeżeli nie działają, to może być bezpiecznik, a najczęściej przyczyną braku ich działania jest spalona pompka spryskiwaczy, lub brak ich zakodowania...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
ATARI
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: ATARI »

Wyciek zlokalizowany, ciekło z spryskiwacza lampy od strony kierowcy.....narazie go odłączyłem i zaślepiłem wężyk gumowy. Faktycznie spryskiwacze działają przy zapalonych lampach jak napisał przedmówca {choć u mnie teraz tylko jeden :-( }. Teraz pozostaje poszukać spryskiwacz.
Awatar użytkownika
misqn
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0 AZV '04
Imię:: Michał
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Post autor: misqn »

Hej mam nadzieję, że nie bedziecie krzyczeć ale mam takie pytanie czy jest ktos z touranomaniaków z Warszawy? Potrzebuje wsparcia merytorycznego, kogos z zapleczem(klucze itp). Sam pod blokiem nie mam za bardzo sie jak pobawic w rozkrecanie a muszę wymienić pompkę spryskiwacza lamp i meczy mnie jeszcze jeden problem a mianowicie błąd "01207- Control Module for Auxiliary Heater (J364)" za bardzo nie wiem jak to ugryżć. Jedyne co wiem, ze chodzi o dogrzewacz WEBASTO... Plis help :) :cry:
PPD
My car...My rules!!!
punto-freelander-polo-panda-TOURAN i seicento :D
ODPOWIEDZ