Koledzy i koleżanki.. ile przeciętnie płacicie za ubezpieczenie Tourana od kradzieży? Nie chodzi tu o całe AC od kolizji itd., tylko same zabezpieczenie przed kradzieżą ? Wiadomo że zależy to zależy od towarzystwa, pakietowej sprzedaży, rocznika i wielu innych.. ale chciałbym mieć pogląd na temat
Ubezpieczenie AC od kradzieży
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Ubezpieczenie AC od kradzieży
Witam.
Koledzy i koleżanki.. ile przeciętnie płacicie za ubezpieczenie Tourana od kradzieży? Nie chodzi tu o całe AC od kolizji itd., tylko same zabezpieczenie przed kradzieżą ? Wiadomo że zależy to zależy od towarzystwa, pakietowej sprzedaży, rocznika i wielu innych.. ale chciałbym mieć pogląd na temat
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja z racji młodego wieku i zwyżki za wiek opłacam mnicasco w pzu. Samochód mam tylko na siebie,bez znizek na AC. Płace za to 550zł na rok. Jest to od kradzierzy i wszystkich rzeczy nie związanych z użytkującym czyli gradobicia, tajfuny, zwięrzęta itp.
Ostatnio zmieniony ndz sie 18, 2013 21:13 przez krzysiek_rybak, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
-
FreeStyle
- Użytkownik
- Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
ja zapłaciłem 1887zł za pełną opcję. OC + AC + NW + laweta w razie awarii, usterki, przebitej opony, braku paliwa, ubezpieczenie szyby. Zniżki mam 60% na wszystko. Co prawda wycenili mi auto na 6tys mniej niż go kupiłem. Dodatkowo za podpisanie następnej umowy dostałem tablet Manta za 200zł (mała rzecz a cieszy). Ubezpieczycielem jest Link4. Sprawdzałem oferty w 6 innych firmach i zaczynały się od 2200 do 3400zł.
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
ja mam full pakiet w PZU... znizkę na OC mam 60 % a na AC 40 % i za wszystko na rok jednorazowo zapłaciłem 2000 zł...FreeStyle pisze:ja zapłaciłem 1887zł za pełną opcję. OC + AC + NW + laweta w razie awarii, usterki, przebitej opony, braku paliwa, ubezpieczenie szyby. Zniżki mam 60% na wszystko. Co prawda wycenili mi auto na 6tys mniej niż go kupiłem. Dodatkowo za podpisanie następnej umowy dostałem tablet Manta za 200zł (mała rzecz a cieszy). Ubezpieczycielem jest Link4. Sprawdzałem oferty w 6 innych firmach i zaczynały się od 2200 do 3400zł.
- wulkan
- Użytkownik
- Auto:: 1T2, 2.0 AZV 136KM
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
a co dokładnie rozumiecie pod pojęciem full?!
bo tutaj można dywagować i się rozpisywać
AC, OC, NWW (na jaką wartość? - zazwyczaj jest to 10tys/na osobe), AutoSzyba, Ochrona zniżek (czyli w danym roku jak się coś raz wydarzy to nie zmniejszają zniżki), AutoPomoc w jakim zakresie (czy door to door z samochodem zastępczym włącznie, czy amortyzacja części czy oryginalne nowe, czy zagranica, czy w miejscu zamieszkania) itp, itd... jeszcze w niektórych przypadkach dodają nawet pomocą prawną...
jak wtedy sie ma taki full do full-wypas?!
AC, OC, NWW (na jaką wartość? - zazwyczaj jest to 10tys/na osobe), AutoSzyba, Ochrona zniżek (czyli w danym roku jak się coś raz wydarzy to nie zmniejszają zniżki), AutoPomoc w jakim zakresie (czy door to door z samochodem zastępczym włącznie, czy amortyzacja części czy oryginalne nowe, czy zagranica, czy w miejscu zamieszkania) itp, itd... jeszcze w niektórych przypadkach dodają nawet pomocą prawną...
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
no ja np. mam Pakiet AC, OC, NNW, Autoszyba - 2000 zł, ochrona żniżek, Autopomoc z samochodem zastępczym, holowaniem do 1000 km, bez amortyzacji na częsci, wariant ( na rachunki)...wulkan pisze:a co dokładnie rozumiecie pod pojęciem full?!