Piaskowanie
-
rowaj
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 AVQ 2003 Szary
- Imię:: Bartosz
- Podziękował: 2 razy
Piaskowanie
Cześć. Powie mi ktoś, co brać pod uwagę przy zakupie pistoletu do piaskowania? Może ktoś ma jakiś sprzęt i poleci?
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
- Auto:: touran '05 bkc
- Imię:: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
-
FreeStyle
- Użytkownik
- Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
Koszt w miarę dobrej piaskarki to około 10tys + dobry i mocny kompresor (można z wypożyczalni). Kupować zestaw za 2-3 tys wg mnie się nie opłaca. Za mała moc i za sporo czasu trzeba poświęcić a efekt nie zawsze jest zadowalający.
Jednak piaskowanie mocnym agregatem to naprawdę ciężka praca. Może łatwiej oddać firmie, która się tym zajmuję i zapłacić jednorazowo z 1000zł i nie bawić się w kupno. Są też firmy, które przyjeżdżają do klienta - koszt około 100-120zł na godzinę. Tak więc zastanów się nad kupnem i może warto wynająć na raz i nie obstawiać się sprzętami chyba, że masz plany na przyszłe piaskowanie.
Jednak piaskowanie mocnym agregatem to naprawdę ciężka praca. Może łatwiej oddać firmie, która się tym zajmuję i zapłacić jednorazowo z 1000zł i nie bawić się w kupno. Są też firmy, które przyjeżdżają do klienta - koszt około 100-120zł na godzinę. Tak więc zastanów się nad kupnem i może warto wynająć na raz i nie obstawiać się sprzętami chyba, że masz plany na przyszłe piaskowanie.
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
http://allegro.pl/zestaw-do-piaskowania ... 72127.html
Ja używam takiej dyszy. Mosiężną końcówke przykręcasz do karchera a przewód gumowy wkładasz w wiadro z piachem. Na aukcji masz więcej opisane. Ja mam możliwość suszenia piasku więc sobie przesiewam przez sitko. Piasek musi być o odpowiedniej granulacji ziaren. Musze kiedyś sprubować piaskiem kwarcowym, takim jak do tynków.
Ja używam takiej dyszy. Mosiężną końcówke przykręcasz do karchera a przewód gumowy wkładasz w wiadro z piachem. Na aukcji masz więcej opisane. Ja mam możliwość suszenia piasku więc sobie przesiewam przez sitko. Piasek musi być o odpowiedniej granulacji ziaren. Musze kiedyś sprubować piaskiem kwarcowym, takim jak do tynków.
-
ŁukaszTouran
- Zaawansowany
- Auto:: TouranCross 2.0 CR CJFA
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 136 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
http://allegro.pl/karcher-zestaw-do-pia ... 83317.html
Ja mam taki zestaw do piaskowania i jak kolega wyżej suszę i przesiewam
Ja mam taki zestaw do piaskowania i jak kolega wyżej suszę i przesiewam
-
krzysiek_rybak
- Użytkownik
-
ralf
- Przeglądacz
- Auto:: TOURAN 1.9 TDI 2004
- Imię:: .
Moim skromnym zdaniem piaskowanie felg jeszcze obleci ale podwozia do konserwacji to chyba zły pomysł to nie rama nysy warszawy ,czy garbusa zerwiesz cały podkład fabryczny a przed konserwacją musisz położyć nowy a potem konserwacja do tego jeszcze ten piasek może ci uszkodzić przewody lub inne takie tam.Na twoim miejscu zastosowałbym jakiś odrdzewiacz no chyba że karoseria trzyma się na rdzy a podwozie masz gołe bez baku,osłon.tłumika.itp