Przyciski w konsoli środkowej/tunel

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
kufcio
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 1 raz

Przyciski w konsoli środkowej/tunel

Post autor: kufcio »

Witam
szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie bo w ETKA mi nie odpowiedziała na nie.

Mam 4 miejsca na przyciski w konsoli\tunelu środkowym.
1.
Pierwsze z lewej to zawsze przycisk ON/OFF ESP
2. wg Etka to SET - pseudo czujnik ciśnienia powietrza w kołach. LUB przycisk ON/OFF PDC przód.
3. Aktywacja parkassist.
4. Przycisk "W" aktywacja systemu zapobiegającemu staczanie sie auta podczas ruszania pod górke (chyba tylko w DSG)

Jak wiemy skrajne przyciski sa zaokrąglone z jednego boku- a problem mam taki że mam pierwszy (ESP) i drugi (SET) i chce dołożyć dwa, od PDC i asystenta z tym że będzie jednemu z nich brakowało tego magicznego zaokrąglenia przez co nie wejdzie w gniazdo.
Wg Etka albo SET albo PDC i tylko w środek, a na zewnętrzną czyli zaokrąglone tylko "W"

Można zeszlifować ale jak to będzie wyglądało?:)

Wersja 5 guzików z golfa 6

Obrazek
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 118 razy
Otrzymał podziękowań: 701 razy

Post autor: spacewalker »

Wszystko mozna, tylko po co ? Wersje guzikową z Golfa kazdy zna. Jak chcesz to sobie wsadz guziki od Nowego Tourana, masz ich az 8 dla odmiany.
Z przycisku SET idzie zrezygnowac bo kodując ABS mozna tę funkcję sobie wymusisc.
kufcio
Przeglądacz
Podziękował: 1 raz

Post autor: kufcio »

Zapewne można wsadzić wersje i z 12 guzikami od autobusu tylko po co?
Pytanie było zupełnie inne.

Space.. ostatnio zrobiłeś sie uszczypliwy, nie wiem czy tylko w stosunku do mnie ale jak masz zamiar dalej w ten sposób odpisywać to porostu ignoruj moje posty/tematy.

Przykładem może być każdy jeden wątek w którym do mnie bezpośrednio lub pośrednio pisałeś.
- temat telefonu
- temat zmieniarki
- temat PDC x 2
- temat wiązek elektrycznych

Sporo wiesz a skoro nie chcesz się dzielić ta wiedzą to przynajmniej nie podgrzewaj atmosfery.
Awatar użytkownika
spacewalker
Władca postów
Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
Imię:: Marcin
Podziękował: 118 razy
Otrzymał podziękowań: 701 razy

Post autor: spacewalker »

Wyraźnie piszesz ze mało Ci guzików. A skoro obawiasz się "szpetnego wykonania" kup po prostu wersję z nowego Tourana. Co w tym przypadku ma ma tu do gadania pułka od Golfa to nie wiem...... nawet popiałka inna ;) A jak chcesz mi cos powiedziec to zapraszam na PW.
robertkom

Post autor: robertkom »

WITAM WITAM I POZDRAWIAM wszystkich uzytkownikow turankow. Od kilku lat jestem szczesliwym posiadaczem turanka az do dzis bezzawaryjnego .Po przekreceniu kluczyka gasna wszystkie lampki tak jak powinno byc,ale za jakies dwie sekundyzapala sie lampka od ESP i za zadne skarby nie mozna odpalic auta .ale rano odpala normalnie p przejechaniu kilku kilometrow znowu ten sam problem .
Robert
ODPOWIEDZ