przepraszam jeżeli zakładam nowy temat, a już on istnieje. powiem szczerze ze nie mam za bardzo na szukania watku bo czas praca i praca. zwracam się do was jako ekspertów w sprawie turanków.
problem polega na tym ze caly czas mam problem z 4 cylindrem.Auto szarpało wywaliło tryb awaryjny.pojechalem pod kompa wyszedł 4 wtrysk ze lej kupiłem nowy pojezdzilem może z 3 tys km i znowu to samo 4 cylinder, dalem dp regeneracji i pojezdzilem z 3 tys km i znowu to samo.auto raz jedzi raz nie.zapalam rano jade wszystko ok, po rozgrzaniu silnika stoje na swiatlach an biegu jalowym silnik zaczyna rzucac ruszam do przodu auto szarpie jak szalone przyspiesza ale strasznie szarpie.gasze, zapalam i wszystko ok jade dalej dojezdzam do krzyżówki, bieg jalowy i znowu silnik szarpie auto trzepie jak szalone i tak caly czas gasze zapalam i jade dalej do momentu kiedy auto nie pochodzi na biegun jalowym.zauwazylem ze czsami ma zamuł. ruszam wbiajm 2 i czuje jak jest lekko przymulone i za chwile przyspiesza normalnie. zauwazylem ze rano przy odpaleniu puszcza bualy dymek;/.pojechałem do innego mechanika i powiedział ze gniazdo na 4 cylindrze jest wyrobione i dlatego tak się dzieje. panowie poradzcie cos pozdRAWAIM
czyżby głowica??
- kowet
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2,0 TDI DSG
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
zibi1961, ma rację - na początek wiązka a potem reszta - wystarczy podoginać wtyczki i zaraz zobaczysz poprawę (u mnie tak było) potem ją wymieniłem i auto już chodzi OK. Przeczytaj mój opis problemu
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=464
też się woziłem po mechanikach, choć nie jest to regułą ale chyba najtańszą opcją do samodzielnej diagnozy.
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=464
też się woziłem po mechanikach, choć nie jest to regułą ale chyba najtańszą opcją do samodzielnej diagnozy.
Już nie Touran
ale Sharan...

-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
panowie wiazka sprawdzana u 2 znachorów mowia ze wszystko z nia ok!sam nie wiem może sam zobaczę jak to wygląda:))))
[ Dodano: Pią Wrz 20, 2013 20:47 ]
dobra panowie:) temat jest ciezki.Rezygnuje!
Postanowilem wymienić silnik, tylko mam pare pytan i proszę o odp jeżeli można:
1.mam turanka 2003r ale chciałbym wlozyc silnik z 2005-2006r czy jest to możliwe i czy wszystkie podzespoly będą pasować mianowicie skrzynia elektryka itd.
2.orientuje się ktoś z was ile taki silnik może koosztowac i może macie jakies na miary na kogogs kto handluje takimi silnikami.
[ Dodano: Pią Wrz 20, 2013 20:47 ]
dobra panowie:) temat jest ciezki.Rezygnuje!
Postanowilem wymienić silnik, tylko mam pare pytan i proszę o odp jeżeli można:
1.mam turanka 2003r ale chciałbym wlozyc silnik z 2005-2006r czy jest to możliwe i czy wszystkie podzespoly będą pasować mianowicie skrzynia elektryka itd.
2.orientuje się ktoś z was ile taki silnik może koosztowac i może macie jakies na miary na kogogs kto handluje takimi silnikami.