podnoszące się obroty silnika

fokusmok
Przeglądacz
Auto:: 1.9 tdi 105KM 2003r
Imię:: Michal

podnoszące się obroty silnika

Post autor: fokusmok »

witam szanowne grono :-)
niestety w moim touranie powstał kolejny problem, który polega na tym że podnoszą mi się obroty tak na ok 1000 może troszkę powyżej wraz z podnoszącymi się obrotami włączają się wentylatory. dodam że dzieje się tak po przejechaniu chociażby 50 m zatrzymaniu samochodu po chwili obroty podnoszą się. dzieje się tak i na zimnym jak i na ciepłym silniku. dodam jeszcze że nie jest regułą to że po przejechaniu kilku metrów tak się dzieje, czasami jadę 100 km i problem nie występuje. nigdy się z czymś takim nie spotkałem. mechanik każe mi czekać aż się coś sypnie to będzie wiadomo (ale się tego trochę boję) może ktoś z kolegów przerabial w swoim aucie. pozdrawiam i dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Awatar użytkownika
PIOTREL
Expert
Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Imię:: Piotr
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy

Post autor: PIOTREL »

Kolego posprawdzaj połączenia klem akumulatora, oraz przy samym alternatorze.
Sprawdź sam akumulator. Poczytaj forum. Jest ten temat opisany. Najlepiej by było aby odczytać błędy komputerem.
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Temat szeroko opisany na forum, na przyszłość :szukaj: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ty&start=0

Osobiście borykałem się z tym problemem kilka miesięcy. Poczytaj wątek, poznasz historię.
Zablokowany